Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

В Острозькій академії підписали Меморандум про співпрацю із Західним міжрегіональним управлінням Міністерства юстиції та Радами арбітражних керуючих

23.04.2021

Національний університет «Острозька академія» на чолі із ректором Ігорем Пасічником, Західне міжрегіональне управління Міністерства юстиції на чолі з Начальником управління Тарасом Грень, Рада арбітражних керуючих Рівненської області на чолі із головою ради Олександром Чепелюком а також Рада арбітражних керуючих Львівської області на чолі з головою ради Мар’яном Чорнієм підписали чотирьох-сторонній Меморандум про співпрацю.

Згідно із положеннями Меморандуму сторони гарантують всебічну підтримку та організацію низки спільних заходів, які становлять спільний інтерес.

«Арбітражна служба є дуже необхідною в Україні інституцією, але зараз вона сприймається як абсолютно нова. І судячи з того, наскільки молоді, енергійні люди очолюють ради, які представляють Рівненську та Львівську область, я із впевненістю можу сказати, що співпраця Острозької академії та арбітражних керуючих буде успішною.»,

коментує Ректор Національного університету «Острозька академія» Ігор Пасічник.

Задля досягнення мети Меморандуму домовились про спільну роботу у наступних напрямах:

  • підготовка спільних наукових монографій, науково-практичних робіт, збірників наукових статей, збірників документів, науково-довідкових видань
  • розробка пропозицій і рекомендацій щодо проєктів законів та інших нормативно-правових актів
  • проведення спільних заходів (наукових та практичних конференцій, форумів, семінарів, тренінгів, круглих столів, майстер-класів, вебінарів), а також лекційних і семінарських занять
  • участь у робочих групах по розробці та вдосконаленні освітніх програм в контексті вимог та потреб
  • визначення тематики курсового проєктування, виробничих і переддипломних практик на базі Ради арбітражних керуючих Рівненської області, Ради арбітражних керуючих Львівської області та Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції України (м. Львів)
  • вдосконалення організації практичного навчання студентів шляхом впровадження елементів дуальної освіти
  • організація роботи з підвищення кваліфікації та стажування науково-педагогічних працівників Національного університету «Острозька академія»

Голова Ради арбітражних керуючих Рівненської області Олександр Чепелюк зазначає:

«Неймовірно важливий крок для спільноти арбітражних керуючих, для популяризації та вдосконалення професії арбітражного керуючого. Дана ініціатива буде мати важливі позитивні наслідки, як для студентів так і для спільноти арбітражних керуючих. Співпраця з Ігорем Демидовичем та викладацьким корпусом Острозької академії приречена на успіх.»

 

«Сьогодні Рада арбітражних керуючих Львівської області розширила канали корисних зв’язків та започаткувала співпрацю з Національним університетом «Острозька академія». Меморандум про співпрацю, який ми сьогодні підписали, передбачає співпрацю з метою обміну інформацією і досвідом в межах відповідних функцій і повноважень сторін, здійснення наукової та освітньої діяльності у сфері відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом.

Меморандум – чергове свідчення того, що ми працюємо на спільне благо: відкриваємо нові перспективи для здобуття практичного досвіду студентами університету»,

ділиться враженнями голова Ради Мар’ян Чорній.