Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

До Дня працівників дипломатичної служби України: визначено переможців конкурсу афоризмів про дипломатію та дипломатів

22.12.2021

Кафедра міжнародних відносин та Наукове товариство студентів та аспірантів імені Олександра Оглоблина Національного університету «Острозька академія» 6-22 грудня 2021 року провели конкурс афоризмів про дипломатію та дипломатів серед студентів, абітурієнтів та всіх, хто цікавиться цією сферою.

З великої кількості афоризмів, поданих учасниками на конкурс, можна скласти певне уявлення про професію дипломата, її плюси і мінуси, специфіку цієї особливої професії, якою володіє півтори-дві сотні тисяч осіб у всьому світі. Спеціалістів у галузі дипломатії відносно небагато, бо, як писав відомий французький дипломат Жюль Камбон: «Немає діяльності більш різноманітної, ніж професія дипломата. В будь-якому випадку, немає такої професії, де було б так мало твердих правил і так багато, базованого на традиції, де для досягнення успіху вимагалась би така наполегливість, і де б людина повинна була б володіти такою твердістю характеру і незалежністю розуму». 

Про дипломатію і дипломатів говорили і писали з давніх часів – і серйозне, і жартівливе, часом іронічно-саркастичне, іноді анекдотичне, і все це є свідченням того, що ця професія цікавила і цікавить людей, не залишає їх байдужими.

Національний університет «Острозька академія» сьогодні є одним із провідних українських центрів підготовки міжнародників, дипломатів на всіх трьох рівнях вищої освіти: бакалаврському, магістерському, освітньо-науковому (аспірантура). Здобувачі отримують тут якісну фахову і мовну підготовку, проходять навчально-ознайомчу практику в дипломатичних установах, мають можливість навчатися протягом окремих семестрів у закордонних університетах-партнерах за програмами міжнародної мобільності. Наші випускники працюють у Міністерстві закордонних справ України, Генеральній агенції з обслуговування дипломатичних представництв, Представництві НАТО в Україні, Верховній Раді України, іноземних посольствах і консульствах, вищих військових і оборонних структурах нашої держави. 

Кафедра міжнародних відносин підготує ще не одну плеяду талановитих дипломатів, які творитимуть ефективну і далекоглядну зовнішню політику і дипломатію незалежної України! І серед них, напевне, будуть переможці проведеного конкурсу афоризмів!

Серед абітурієнтів - це

  1. Яна Рогульська (Хмельницька ЗОШ № 21),
  2. Катерина Фіщук (Рожищенський ліцей № 4),
  3. Юлія Заліська (Калуський ліцей імені Дмитра Бахматюка),
  4. Анастасія Гнідець (Червоноградська ЗОШ № 1),
  5. Анастасія Стефашкіна (м. Кіровоград)

Серед студентів - це

  1. Анастасія Макаренко ( студентка 1 курсу ОПП «Міжнародні відносини НаУОА),
  2. Владислава Палько (студентка 3 курсу ОПП «Міжнародні відносини НаУОА),
  3. Мар’яна Христик (студентка 2 курсу ОПП «Міжнародні відносини НаУОА).

Переможців конкурсу організатори нагородили пам’ятними подарунками! Вітання з перемогою!

Тетяна СИДОРУК,
завідувач кафедри міжнародних відносин,
доктор політичних наук, професор