Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

В Острозькій академії провели VІІІ Міжнародну науково-практичну конференцію «Фінансова система країни: тенденції та перспективи розвитку»

22.10.2021

З нагоди святкування 445-ї річниці Острозької академії кафедра фінансів, обліку і аудиту 22 жовтня організувала проведення VІІІ Міжнародної науково-практичної конференції «Фінансова система країни: тенденції та перспективи розвитку».

З вітальними словами виступили: доктор філософських наук, професор, проректор з науково-педагогічної роботи Національного університету «Острозька академія», Дмитро Шевчук; кандидат економічних наук, доцент, декан економічного факультету НаУОА, Олександр Новоселецький, а також докторка економічних наук, професорка, завідувачка кафедри фінансів, обліку і аудиту НаУОА, Наталія Мамонтова.

«Шановні колеги, щиро вітаю вас на VІІІ Міжнародній науково-практичній конференції «Фінансова система країни: тенденції та перспективи розвитку». Бажаю всім учасникам цікавих доповідей, активних обговорень і дискусій про найактуальніші питання розвитку та функціювання різних сфер фінансової системи України й інших країн. Я впевнений, що кожен зможе знайти спільні наукові інтереси та нові ідеї для досліджень!»,

зазначив Олександр Новоселецький.

Під час конференції були представлені ЗВО Польщі, зокрема Академія ім. Анджея Фрича Моджевського (м. Краків), факультет менеджменту і соціальної комунікації Інституту менеджменту і якості (м. Краків), факультет економіки і фінансів Університету ім. Яна Кохановського (м. Кельце) та Коледж Густава Адольфа (штат Міннесота, США). Всього серед заявлених учасників конференції було понад 28 ЗВО України. На зустрічі були й студенти Острозької академії, які долучилися в режимі офлайн.

Наталія Мамонтова звернулася до учасників конференції:

«Кафедра фінансів, обліку і аудиту вітає Вас! Бажаю плідної праці в обговоренні нагальних питань становлення й розвитку фінансових систем країн. Сподіваюсь, що в наступному році ми проведемо конференцію в офлайн форматі. Будемо раді бачити Вас в університеті!»

Доктор економічних наук департаменту економіки та фінансів Університету Яна Кохановського в Кельце (Польща), Павел Джєканьський, розповів про аналіз фінансово-бюджетного механізму і його впливу на економічний розвиток польських воєводств, особливості формування їх фінансових ресурсів за рахунок податкових надходжень.

Докторка економічних наук, професорка, завідувачка кафедри глобальної економіки Національного університету біоресурсів і природокористування України, Наталія Вдовенко, проаналізувала основні аспекти фінансового забезпечення рибного господарства й аквакультури в глобальному конкурентному світі.

Докторка економічних наук, доцентка, професорка кафедри фінансів Волинського національного університету імені Лесі Українки, Олеся Тоцька, зробила огляд інноваційних продуктів переможців BAI Global Innovation Awards 2020. 

Докторка економічних наук, професорка кафедри економіко-математичного моделювання та інформаційних технологій Національного університету «Острозька академія», Марина Аверкина, охарактеризувала використання методу описової подібності в частині прийняття управлінських рішень.

«Сьогоднішня конференція – це добра нагода науковцям із різних освітніх і наукових осередків обговорити сучасні проблеми, що стосуються розвитку та шляхів поліпшення фінансових систем. Без сумніву, карантин, інтенсивність змін у сучасній економіці роблять ці проблеми нагальними. Запропонувати їх рішення – ось чи не найголовніше завдання, яке зможуть вирішувати учасники конференції. Радий, що долучилось так багато доповідачів. Острозька академія вкотре засвідчила свою готовність стати платформою для проведення дискусій, які важливі для розуміння сучасних тенденцій розвитку фінансових систем різних країн і їх трансформацій»,

сказав Дмитро Шевчук.

Із завершальною доповіддю виступила докторка економічних наук, доцентка кафедри фінансів, обліку і аудиту Національного університету «Острозька академія», Ольга Дем’янчук. Вона доповіла про головні питання фінансових аспектів пенсійного забезпечення в Україні. Завершуючи роботу конференції, Ольга Дем’янчук щиро подякувала всім учасникам і побажала подальших наукових досліджень.