Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Модель‌ ‌ООН‌ ‌в‌ ‌Острозькій‌ ‌академії‌ ‌–‌ ‌2021‌

22.05.2021

22 травня 2021 року вже четвертий рік поспіль відбулася Модель ООН в Острозькій академії. Тема засідання – “Ядерна програма Ірану”. Подія традиційно організовується переважно студентами факультету міжнародних відносин.

Цьогоріч захід вже вдруге відбувся в онлайн-форматі з використанням платформ Google Meet та Zoom. Окрім представників НаУОА, учасниками зібрання були студенти Київського національного університету імені Тараса Шевченка, Київського національного університету культури і мистецтв, Донецького національного університету імені Василя Стуса, Одеського національного університету імені І.І. Мечникова. Гарною традицією є те, що в діловій грі острожан активно беруть участь школярі. Цей рік не став виключення й серед учасників були здобувачі загальної середньої освіти Скандинавської гімназії (м. Київ) і Криворізької ЗОШ № 68.

Організатори підготували насичену та цікаву програму. Зокрема, 21 травня відбулась зустріч із експертом Національного інституту стратегічних досліджень, випускником та аспірантом факультету міжнародних відносин НаУОА Віталієм Ярмоленком, де він розкрив історичну складову питання, її сучасний стан та перспективи вирішення.

«Сьогодні ми поговоримо про таке питання порядку денного сучасних міжнародних відносин як “Ядерна програма Ірану”. Це питання, яке завжди на слуху в медіа, яке завжди обговорюють ледве чи не всі спеціалісти міжнародних відносин – від студентів 1-х курсів до лідерів світових думок»,

цими словами розпочав доповідь Віталій Ярмоленко.

Наступного дня відбулася основна частина заходу. Перед початком моделювання, із вступним словом до молодіжних делегатів звернулась деканеса факультету міжнародних відносин НаУОА професорка Алла Атаманенко. Вона коротко охарактеризувала специфіку проблематики засідання.

«Я рада сьогодні бачити тих людей, які, як на мене, найбільш зацікавлені в тому, щоб стати в майбутньому дипломатами, боротися за свою країну, відстоювати ідеї справедливості, рівності, братерства та інші високі гасла, які мають відстоюватися в рамках ООН… Я сподіваюся, що пройде час, і ми будемо спостерігати за інформаційними повідомленнями про важливі зустрічі, де будуть звучати ваші прізвища, як тих людей, котрі представляють Україну або очолюють міжнародні організації. Успіху вам!»,

зазначила Алла Атаманенко.

Також учасників привітав один із співзасновників заходу в Острозькій академії, випускник факультету міжнародних відносин НаУОА Валерій Мирончук.

«Я вітаю учасників, котрі готові у цей суботній день витратити час та інвестувати в те, щоб стати кращими професіоналами та провести гарно час. Певен, що для людей, котрим міжнародні відносини цікаві та котрі планують жити міжнародними відносинами, такі заходи саме те, що потрібно. Важко знайти більш підходящий майданчик для того щоб банально навчитися комунікувати, доносити свою позицію та робити так, щоб поступово Ваша позиція ставала позицією інших людей»,

поділився своїм досвідом випускник факультету міжнародних відносин Валерій Мирончук.

Після цього учасники розпочали переговорний процес. Усі делегати добре підготувались і вміло відстоювали свою позицію й точку зору. Після тривалих дискусій, адже дебати точились майже 8 годин поспіль, було ухвалено фінальний проєкт Резолюції. 

Усі учасники отримали сертифікати про участь. Крім того, в ході підбиття підсумків шляхом таємного голосуванням було обрано найкращого делегата «Online Моделі ООН в Острозькій академії – 2021». Ним стала студентка факультету міжнародних відносин Національного університету «Острозька академія» Анастасія Репецька.

«Я пишаюся сьогоднішнім засіданням. Хочу висловити ще раз подяку кожному, хто виділив сьогоднішній день задля дискусії на таку важливу тему. Ми дійсно досить активно дискутували, що я найбільше люблю в Моделях ООН. Сподіваюся вам всім сподобалося і ви отримали задоволення від сьогоднішнього дня!»,

поділилася своїми враженнями від заходу Анастасія Репецька.

Молодіжні делегати висловлюють вдячність запрошеному експерту пану Віталію Ярмоленку. Організаційний комітет щиро дякує усім учасникам заходу та вдячний координаторам події, доценту кафедри міжнародних відносин Наталії Конопці та декану факультету міжнародних відносин Аллі Атаманенко за сприяння і допомогу в проведенні ділової гри.