Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

День Соборності України - 102 роки з моменту підписання Акту Злуки

22.01.2021

22 січня щорічно відзначається День Соборності України. Цього дня 1919 року на Софійській площі у Києві відбулося проголошення Акту возз’єднання Української Народної Республіки та Західно-Української Народної Республіки. Ця подія стала завершальним процесом об’єднання усієї української держави від її Заходу до Сходу.

У цей день ми також з гордістю пригадуємо масову акцію 22 січня 1990 року, коли більше мільйона українців, узявшись за руки, створили безперервний ланцюг від Києва до Львова. «Живий ланцюг» став свідченням могутнього прагнення наших співвітчизників до етнічної та територіальної консолідації.

Пам’ятаймо про те, що сила нашої держави у  її цілісності. Нехай поняття «єдність» та «згуртованість» остаточно замінять «відокремленість» та «ворожнечу» серед нашого народу. Бережімо найдорожче – родину, історію та Україну.

За самопожертву та відданість задля збереження територіальної цілісності Вітчизни, висловлюємо вдячність солдатам, медикам, волонтерам та громадським активістам з усіх куточків України. Вони — герої, які стали новим символом єднання нашої держави.

У цей знаменний день щиро зичимо всім українцям миру, злагоди, міцного здоров’я та родинного щастя. Нехай любов, порозуміння та Божа ласка панують у нашій країні. Слава Україні!