Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Студент Острозької академії провів семінар про громадське здоров’я

21.12.2021

21 грудня здобувач другого (магістерського) рівня вищої освіти ОП «Громадське здоров’я» НаУОА Олександр Стратюк провів семінар із працівниками КНП «Острозького центру ПМД» на тему «Актуальні питання громадського здоров’я». У межах зустрічі О. Стратюк розповів про діяльність у сфері громадського здоров’я та професійні виклики для медиків, які працюють за напрямом профілактичної медицини в сучасних реаліях.

Здобувач зосередив свою увагу на реформі національної системи охорони здоров’я, яка передбачає зміщення акценту з лікувально-діагностичної на профілактичну складову, що стосується сфери громадського здоров’я. У зв’язку з чим підготовка фахівців для системи охорони громадського здоров’я залишається одним із пріорітетних завдань галузі.

Олександр Стратюк також зауважив, що відповідно до постанови КМУ від 07.07.2021 р. № 762 щодо уніфікації шифрів спеціальностей за галузями освіти в Україні до міжнародних спеціальність 229 «Громадське здоров’я» є єдиною спеціальністю в галузі охорони здоров’я, яка передбачає отримання 4-х міжнародних шифрів, зокрема 0413 «Management and administration» (менеджмент та адміністрування).

Цю інформацію слід поширювати серед лікарів, хто планує в майбутньому очолити заклад охорони здоров’я.