Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

День відкритих дверей: як це було?

21.10.2021

У Острозькій академії 21 жовтня відбувся традиційний загальноакадемічний День відкритих дверей. Цьогоріч учасниками стали 144 абітурієнти та їхні батьки з 6 областей України: Рівненської, Хмельницької, Житомирської, Волинської, Львівської та Київської.

У вітальному слові ректор Острозької академії Ігор Пасічник говорив про історію університету від створення першого вищого навчального закладу у Східній Європі й діяльності князів Острозьких до сьогодення. Також ректор наголосив на тому, що цьогоріч в Україні відзначається 445-річчя вищої освіти та місії Острозької академії: 

“Наша держава потребує лідерів. Ми бачимо зараз потребу на лідерів на будь-яких ланках управління. Покликання Острозької академії – це сформувати відповідну кількість українських інтелігентів, які б не залишали, а будували свою державу навколо двох важливих цінностей – це державний патріотизм та християнська мораль. Ми формуємо лідера та українського інтелігента,”

зазначив Ігор Пасічник.

Далі учасники працювали в інтерактивному форматі з трьома спікерами. Харчук Юлія, помічник ректора з освітнього менеджменту та відповідальний секретар приймальної комісії, розповіла про особливості та новації Вступної кампанії 2022 року прийому до університету за різними спеціальностями:

“Дорогі абітурієнти! Ви обираєте для вступу Острозьку академію, яка є незвичайним університетом, а традицією, що творить майбутнє. Цьогоріч наш університет святкує 445 річницю, а це вкотре підтверджує статус академії на ринку освітніх послуг, як першого закладу вищої освіти у Східній Європі. Крім цього, Острозька академія має унікальну здатність обирати свого майбутнього студента. Тому бажаємо Вам бути у числі обраних, обираючи свою майбутню професію розумом та серцем!” 

Софія Люзюк, керівниця консультаційного центру для абітурієнтів познайомила присутніх з історію та сьогоденням закладу, зокрема особливостями функціювання кожної зі спеціальностей:

“Для нас День відкритих дверей – важливе свято, адже саме зараз ми можемо завітати у майбутнє, побачити очі майбутніх студентів, їхніх батьків, братів, сестер, знайомих. А вступники можуть відчути себе студентами вже й зараз, що мотивує здобувачів освіти. Острозька академія, немов магніт, притягує розумних, талановитих, креативних студентів, які насичують навчальний заклад яскравими фарбами, що дають можливість академії розвиватися та очолювати міжнародні рейтинги й надалі. Ми маємо 3 Навчально-наукові інститути та 2 факультети. У нас є 23 освітньо-професійні програми, що дає можливість кожному абітурієнту здійснити мрію та вступити на бажану спеціальність”.

Дмитро Шевчук, проректор з науково-педагогічної роботи, в свою чергу звернув увагу на освітній процес в Острозькій академії та поділився із присутніми власним досвідом Вступної кампанії 2021 у ролі батька. 

Опісля загальної зустрічі учасники мали зустріч з деканами/директорами факультетів/інститутів, де більше дізналися про спеціальності, які їх цікавлять. А завершальним етапом стала екскурсія університетом для всіх охочих.