Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Острозька академія – один із центрів тестування на рівень володіння державною мовою

21.09.2021

У Національному університеті “Острозька академія” 21 вересня розпочалася програма іспитів на визначення рівня володіння державною мовою для виконання службових обов’язків. Іспит розроблений Національною комісією зі стандартів державної мови.

Учасникам провели короткий інструктаж і пояснили правила тестування. Основні: не спілкуватися з іншими учасниками, не списувати, не користуватися телефоном, не фіксувати завдання. Усього іспит триває 30 хвилин: 20 хвилин тестова частина (29 завдань), 10 – усне мовлення на визначену тему. Всього можна набрати 63 бали (44 – за тести, 19 – за говоріння). Іспит складають у комп’ютерній авдиторії, в електронному кабінеті “Прогрес”. 

Яна Євтушок, учасниця тестування, розповіла про враження від іспиту:

“Загалом під час складання тесту не виникало труднощів, було складно лише виконати завдання з говоріння. Цей тест стане в пригоді для подальшого працевлаштування. Я планую працювати в службовій державній установі, тому мені потрібен сертифікат на знання української мови”. 

Записатися на тестування в Острозькій академії можна за допомогою цифрового підпису. Для реєстрації на іспит перейти за покликанням: https://exam.mova.gov.ua, обрати Ваш регіон, місце та час складання іспиту.