Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Нова перемога: студентки Острозької академії здобули першість у Міжнародному мовно-літературному конкурсі імені Т.Г. Шевченка

20.12.2021

Студентки Національного університету “Острозька академія” 18 грудня взяли участь в обласному етапі Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської і студентської молоді імені Т. Г. Шевченка. Марина Краснобока, студентка 4 курсу спеціальности “Українська мова та література”, посіла І місце серед студентів гуманітарних спеціальностей, а Марія Рись, студентка 1 курсу спеціальности “Фінанси, банківська справа та страхування”, – ІІ місце серед студентів технічних спеціальностей. Наставники: Світлана Кочерга, докторка філологічних наук, професорка; Ірина Рабчук, викладачка катедри української мови і літератури Національного університету “Острозька академія”.

Загалом у конкурсі змагалися 133 учасники: 99 учнів закладів ЗСО, 16 учнів закладів професійної освіти й 18 студентів закладів фахової передвищої та вищої освіти.

Марина Краснобока, студентка 4 курсу спеціальности “Українська мова та література”, ділиться враженнями:

“Будь-яке змагання – це досвід і відповідальність. Досвід – це нагорода для мене, досягнення бажаного результату – для академії. Брати участь як студентка Острозької академії, зізнаюся, тривожно і гордо водночас. Я рада, що зусилля та довіра викладачів катедри не були марними, вдячна, що чимало навчилася у Світлани Олексіївни поза межами занять. Вирішальний етап ще попереду, тому вгамовую емоції та працюю далі”.

До слова, нещодавно студентки Навчально-наукового інституту соціально-гуманітарного менеджменту Марія Буднік і Анна Фісянчук стали переможницями в обласному етапі Міжнародного конкурсу з української мови ім. П. Яцика. Більше інформації: https://www.oa.edu.ua/ua/info/news/2021/13-12-01

Щиро вітаємо переможниць і бажаємо подальших досягнень!