Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Ольга Ткачук – призерка обласної премії молодих учених Рівненщини

20.04.2021

Кандидатка психологічних наук, викладачка кафедри психології та педагогіки Національного університету «Острозька академія», заступниця декана факультету політико-інформаційного менеджменту з профорієнтаційної роботи Ольга Ткачук отримала обласну премію молодих науковців за заслуги та досягнення в галузі фундаментальних і прикладних досліджень та науково-технічних розробок.

Згідно з рішенням прийнятим шляхом таємного голосування на засіданні профільної конкурсної комісії під керівництвом перших заступників голів Рівненської ОДА Сергія Подоліна та обласної ради Сергія Свисталюка, пані Ольга стала однією з п’яти лауреатів, які отримають грошові винагороди. Це також колеги з Національного університету водного господарства та природокористування, Міжнародного економіко-гуманітарного університету імені академіка С. Дем’янчука та Рівненського державного гуманітарного університету.

До слова, обласна премія запроваджується щороку для молодих науковців, які досягли вагомих наукових здобутків.

«В жовтні 2020 року я захистила кандидатську дисертацію на тему «Психолого-педагогічні чинники ілюзії знань студентів ВНЗ у навчальній діяльності». Це був психолого-педагогічний експеримент, за результатами якого, ми отримали чіткі практичні інструменти, що стануть при нагоді для кожного викладача в контексті успішної взаємодії зі студентами з метою уникнення явища ілюзії знання. Також важливою частиною моєї роботи є залученість до науково-дослідної лабораторії когнітивної психології НаУОА. Варто зазначити, що географія моїх наукових публікацій є досить широкою як в українських фахових виданнях, так і в закордонних аналогах (Великобританія, Польща, Румунія). Зараз я працюю над організацією Міжнародної конференції з когнітивної психології»,

розповідає Ольга Ткачук.

Професорсько-викладацький колектив Національного університету «Острозька академія щиро вітає пані Ольгу з одержанням обласної премії та бажає їй подальших наукових та творчих злетів!

«Хочу висловити щиру вдячність науковому керівнику, ректору НаУОА, професору, Героєві України Ігорю Демидовичу Пасічнику, проректору з навчально-виховної роботи, професору Руслані Володимирівні Каламаж, проректору з науково-педагогічної роботи, професору Дмитру Михайловичу Шевчуку та усьому колективу кафедри Психології та педагогіки за сприяння у моїх наукових здобутках»,

додає Ольга Ткачук.