Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Зустріч про програму Фулбрайта для молодих науковців Острозької академії

19.10.2021

Рада молодих учених Міністерства освіти та науки України провела 19 жовтня онлайн-зустріч про програму академічних обмінів Фулбрайта. Головна спікерка заходу – Джесіка Зихович, докторка славістики, Фулбрайтівська дослідниця, громадська активістка. 

На зустрічі були присутніми здобувачі багатьох закладів вищої освіти України, серед них: Національного університету “Острозька академія”, Одеського національного медичного університету, Національної академії педагогічних наук України. Всім охочим розповіли про можливості отримання стипендії за програмою імені Фулбрайта, яка успішно діє з 1946 року, нині — більш ніж у 160 країнах світу.

“Як директорка Фулбрайтівського офісу в Києві, я хочу створити більше можливостей для молоді й освіти в Україні загалом. Прямо зараз 40 українців перебувають у США, і 15 американців приїдуть в Україну. Такі обміни є дуже важливими, оскільки учасники нашої програми активно проводять лекції, діляться знаннями та досвідом, бо це чудова можливість розповісти про свої наукові дослідження. Будь-хто може запросити фулбрайтівців на онлайн-зустріч, вони з радістю погодяться.”,

стверджує пані Джесіка.

Цього року святкують 75-річчя Програми імені Фулбрайта.

Протягом 75 років ця організація дала сотням тисяч цілеспрямованих і завзятих студентів, науковців, митців і фахівців різного спрямування можливість навчатися, викладати та проводити дослідження, обмінюватися ідеями та сприяти пошуку рішень складних глобальних викликів.

Покликання на офіційний сайт, де ви знайдете перелік усіх документів для участи в програмі: https://fulbright.org.ua/uk/