Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Еразмус+ дні для молоді України: Zoom Edition West

19.04.2021

19 квітня 2021 року представники відділу міжнародних зв’язків Національного університету «Острозька академія» взяли участь в онлайн-конференції, організованій Erasmus Student Network Kyiv та Національним Еразмус+ офісом в Україні. Захід проведено з метою поширення інформації щодо можливостей навчання, викладання, практики та стажування в провідних європейських університетах у межах Програми Європейського Союзу Еразмус+.

Під час заходу студенти НаУОА дізналися:

  • про Програму ЄС Еразмус+;
  • про безкоштовні індивідуальні можливості мобільності;
  • поради та рекомендації щодо успішної участі в конкурсах;
  • історії успіху українців-учасників мобільності;

Крім того, було організовано спілкування студентів у Zoom breakout rooms зі співробітниками відділу міжнародних зв’язків НаУОА, які представили презентацію про специфіку подачі документів, інформацію про партнерські університети НУОА тощо. Учасниця проєкту мобільності Еразмус+ Анастасія Верховецька, студентка факультету міжнародних відносин НаУОА, яка в 2018 році навчалася у Клайпедському університеті прикладних наук (Литовська Республіка) також взяла участь у цьому заході, поділившись своїм досвідом із зацікавленими студентами. Студенти, що долучилися до презентації та ознайомилися з нюансами подачі документів та мали змогу поставити свої запитання щодо закордонних навчальних можливостей, які надає НаУОА.

«Для студентів надзвичайно важливо скористатися можливістю узяти участь у міжнародній навчальній програмі та ознайомитися з особливостями вищої освіти іноземної країни зсередини. Програма навчальної мобільності Еразмус+, як і інші міжнародні навчальні програми, є унікальним шансом для студентів розширити свої особистісні горизонти, набути нових знань і компетентностей, тому ми усіляко заохочуємо студентів НаУОА відвідувати сторінку відділу міжнародних зв’язків на сайті НаУОА, у Фейсбук та Інстаграм, на яких інформація щодо таких можливостей постійно оноволюється»,

відзначає помічник ректора з міжнародного співробітництва і фандрайзингу НаУОА Едуард Балашов.

Додатково:

Еразмус+ – програма Європейського Союзу, яка через підтримку навчання впродовж життя, працює задля освітнього, професійного та особистого розвитку громадян ЄС та поза його межами, у сферах освіти, професійної підготовки, молоді і спорту. Програма підтримує навчальну мобільність, інноваційні проєкти і партнерства співпраці організацій, розвиток політики та співробітництва. В конкурсах Програми можуть брати участь різні типи організацій. Індивідуальні можливості відкриті для різних груп населення, для молоді 13-30 років, без вікових обмежень: для молодіжних працівників, студентів і аспірантів, працівників закладів освіти, молодіжних організацій, представників державного, громадського, приватного сектору та інших.

ESN Kyiv (Erasmus Student Network Kyiv) – це неприбуткова студентська організація, яка є частиною всеєвропейської мережі Erasmus Student Network, що працює на волонтерських засадах по принципу «Студенти допомагають студентам». Ключові напрями роботи: підтримка іноземних студентів та організація їх перебування в Україні; промоція Програми ЄС Еразмус+ в Україні; залучення Еразмус+ алумні.