Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

В Острозькій академії презентували літературно-мистецькі доробки Ірини Баковецької

19.03.2021

У Національному університеті «Острозька академія» відбулася презентація літературно-мистецьких доробків письменниці, культурної діячки, випускниці НаУОА Ірини Баковецької та Ярослава Рачковського. Зустріч організував гуманітарний факультет НаУОА. Модератором події став філософ, історик, письменник, професор НаУОА Петро Кралюк.

«Надзвичайно приємно, що поруч із творчими зустрічами відомих українських та зарубіжних письменників в моєму рідному університеті Острозька академія уже вдруге відбувалися презентації і моїх літературно-мистецьких доробків та проєктів. Сьогоднішня подія відбулася в новому корпусі університету. Я вражена сучасними європейськими можливості нинішніх спудеїв НаУОА, бо це щось неймовірне та космічне. Я вважаю, що побувала сьогодні вдома, бо цей заклад виховав у мені найголовніше — це смак, що для мене, тодішньої провінційної дівчинки зі сільської глибинки, в подальшому зіграло важливу доленосну роль. Сьогодні, як письменниця та культурна діячка, багато чим завдячую цьому закладу та його ідеї «елітарності випускників Острозької академії», — розповіла Ірина Баковецька

Під час зустрічі Ірина Баковецька та Ярослав Рачковський презентували аудіоальбом «Етно-рок-поезія», нову книгу «Торчки, або Ґрант на контрабанду» та доробки бурштинографічних картин Ярослава Рачковського. 

«Чудово зустрічати наших успішних випускників. Однак пані Ірина не тільки успішна письменниця, поетеса, етно-перформерка та культурна діячка, але й щира, глибока й надзвичайно чутлива до хороших змін людина. Чим більше спілкуємось, тим більше я відкриваю для себе її творчі й людські глибини, тому без перебільшення скажу, що радий і гордий нашій співдіяльності», — додав декан гуманітарного факультет НаУОА, кандидат філософських наук, доцент Максим Карповець.