Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

В межах Відкритого університету ОА відбулася лекція Сергія Гонгала

19.03.2021

19 березня 2021 року в НаУОА стартував другий сезон Відкритого університету Острозька академія. Лекцію на тему «Що ми знаємо про свій підпис?» прочитав доцент кафедри кримінально-правових дисциплін ННІП ім. І. Малиновського Сергій Гонгало. Слухачам було представлено криміналістичні та психологічні аспекти аналізу підпису. 

«Сьогодні мав приємність прочитати лекцію з досить дивною назвою – Що ми (не)знаємо про свій підпис? Чому саме ця тема? Мабуть тому, що практично усі ми підписуємо певні документи інколи не приділяючи належної уваги якості самого підпису. А це важливо. Чим конструктивно простіший підпис, тим легше його підробити і, відповідно, зазнати певних втрат, як майнових, так і моральних. Тому важливим є виховання в суспільстві культури підпису. У лекції я спробував донести максимум інформації, наскільки дозволяв час, щоб показати вразливі місця наших підписів і можливі прийоми їх захисту. Не менш важливим є розуміння психологічного навантаження наших підписів. Про що “розповідають” наші підписи, які інформацію ми закладаємо в них самі того не підозрюючи. Про все це, та про багато іншого я спробував розповісти у своїй лекції. Сподіваюсь що усім, хто зміг приєднатись, було цікаво», зауважив Сергій Гонгало, доцент кафедри кримінально-правових дисциплін НаУОА.

На прикладі конкретних підписів Сергій Гонгало продемонстрував «слабкі» та «сильні» сторони захисту підписів. Важливим аспектом цієї лекції стали поради лектора щодо того, як вберегти свій підпис від підробки.

«Відкритий університет Острозької академії став надзвичайно успішним освітнім проєктом нашого університету. Ми започаткували його рік тому, прагнучи надати інтелектуальну та психологічну підтримку усім, хто відчував невпевненість на неспокій через пандемію та жорсткий карантин. Цей проєкт швидко переріс у щось більше. Відтак, протягом минулого року у нас відбулися лекції не лише науковців та викладачів НаУОА, але й запрошені лектори – відомі дослідники з України та закордону. Лекцією Сергія Гонгала ми розпочинаємо другий сезон Відкритого університету ОА. Буде цікаво…», зазначив Дмитро Шевчук, проректор НаУОА, координатор проєкту Відкритого університету Острозької академії.