Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Острозька академія – дітям. Благодійність

18.10.2021

Впродовж тижня в Національному університеті “Острозька академія” у межах святкування 445-річчя університету збирали кошти на благодійну акцію “Монетки дітям”. Всі охочі приносили копійки, які вийшли з обігу, номіналом 5, 10, 25 і 50. Ініціатори проєкту – Національний банк України та благодійний фонд “Таблеточки”. 

Ще з XVI століття Острозька академія була відома меценатством і благодійністю: Галшка Острозька заповіла 6 тисяч кіп лічби литовської на розвиток шпиталю та православної академії, які планував відкрити в Острозі її дядько. Це свідчить про те, що Галшка була меценаткою доби пізнього Середньовіччя. Завдяки їй і Василю-Костянтину постали «Волинські Афіни» — освітній та культурний центр в Острозі. 

“Щиро дякую всім, хто долучився до акції! Надзвичайно важливо відволікатися від буденних справ і творити добро. Маленька монета – це крок до одужання онкохворих дітей. Ми плануємо і в подальшому долучатися до таких акцій Творімо добро разом!”,

закликає Лілія Павленко, ВО Братства спудеїв.

Гасло Національного університету “Острозька академія” – традиція, що творить майбутнє. Саме тому акцію “Монетки дітям” активно підтримали, допомагаючи онкохворим дітям. Наразі зібрану суму перевели в банк.