Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

В Острозькій академії розпочинаються іспити на визначення рівня володіння державною мовою

18.09.2021

З 21 вересня Національний університет «Острозька академія» пропонує можливість скласти іспит на рівень володіння державною мовою для виконання службових обов’язків. Відповідно до Закону України «Про забезпечення функціонування української мови як державної», іспит зобов’язані складати громадяни, які повинні володіти державною мовою та застосовувати її під час виконання службових обов’язків, а саме:

  • публічні діячі;
  • державні службовці;
  • голови місцевих державних адміністрацій, їхні заступники;
  • особи начальницького складу Національної поліції;
  • прокурори;
  • судді;
  • керівники закладів освіти всіх форм власності.

З вівторка, 21 вересня, і до кінця 2021 року іспит відбуватиметься тричі на тиждень (вівторок, середа, четвер) у дві сесії (10:00–10:30, 15:00–15:30) за адресою: м. Острог, проспект Незалежності, 3, новоакадемічний корпус, авдиторія 411.

Щоби скласти іспит, потрібно, використовуючи цифровий підпис, зареєструватися в іспитовій системі для визначення рівня володіння державною мовою https://exam.mova.gov.ua. Після реєстрації обрати регіон (Рівненська обл.), місце (Національний університет «Острозька академія») і час складання іспиту. В обраний час прийти до університету за зазначеною вище адресою (із собою обов’язково мати документ, що посвідчує особу: паспорт, водійські права, електронний паспорт у застосунку «Дія») та виконати завдання в іспитовій системі.

Іспит складається з двох частин: тестування – 20 хвилин, монолог на одну з пропонованих тем – 10 хвилин. Задля забезпечення прозорості та доброчесності весь іспит відбуватиметься в спеціально обладнаному комп’ютерному класі та буде зафіксовано на відеокамеру. Претендент не має права використовувати жодних допоміжних засобів і пристроїв, які можуть вплинути на результат іспиту, а також зобов’язаний дотримуватися протиепідемічних заходів. 

Результати тестування претендент побачить відразу у своєму кабінеті, а оцінку з усної частини – після того, як її перевірять екзаменатори. 

Складання іспиту – безкоштовне, а сертифікат, який за його результатами видає Національна комісія зі стандартів державної мови, діє безстроково. Особа, яка не склала іспиту, має право на повторне перескладання через 4 місяці.

Програму іспиту можна переглянути за цим покликанням, а зразок іспитової роботи – тут

Звертаємо увагу претендентів, що Національний університет «Острозька академія» не розробляє програми і завдань іспиту, не видає сертифікатів про рівень володіння державною мовою, не надає жодних роз’яснень щодо оцінювання робіт і процедури оскарження результатів іспиту, не коментує рішень Національної комісії зі стандартів державної мови щодо результатів іспиту. Національний університет «Острозька академія» лише забезпечує належні матеріально-технічні й організаційні умови для проведення іспиту та технічно супроводжує перебіг сесій.

З усіх питань щодо організації та проведення іспиту, а також його результатів звертайтеся на офіційні комунікаційні канали Національної комісії зі стандартів державної мови: електронна адреса – info@mova.gov.ua, телефон – (044) 235-00-30.

Бажаємо успіхів під час складання іспиту!