Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Фестиваль культури народів світу 2021

18.04.2021

У Національному університеті «Острозька академія» 16 квітня відбувся IV Регіональний фестиваль культур народів світу. Захід провели за ініціативою, кандидатки філологічних наук, доцентки Юлії Маслової в рамках курсу «Культурологія». Учасниками та організаторами події стали студенти спеціальності «Інформаційна, бібліотечна та архівна справа» факультету політико-інформаційного менеджменту. 

Щорічно фестиваль здійснюється з метою підвищення культурної освіченості та втілення здобутих під час курсу знань на практиці. Фестиваль - це своєрідна форма контролю для студентів, тож до його організації першокурсники підходять натхненно, креативно та дуже відповідально. 

«Захід відбувається для того, щоб не просто теоретично осмислити особливості культурних епох різних народів світу упродовж курсу, але й на практиці спробувати відтворити дух, традиції й особливості тієї чи тієї культури»,

розповідає Юлія Маслова.

Цьогоріч дійство відбулося онлайн на платформі Google Meet. Упродовж фестивалю студенти презентували проєкти, за допомогою яких, знайомили слухачів з особливостями культури Румунії, Греції, України, Польщі, Японії, Грузії. 

До складу журі входили: доцентка, кандидатка філологічних наук Юлія Маслова; доцентка, кандидатка історичних наук Ганна Охріменко; студдекан факультету політико-інформаційного менеджменту Ілля Свиденюк. За результатами голосування призові місця розділили таким чином:

  • 3 місце отримала команда Юлії Кушнірук, Валерії Перепелиці, Вікторії Плисюк (Грузія) та команда Ізабели Букати і Оксани Фещук (Польща);
  • 2 місце посіла команда Олександра Севастьянова, Євгена Максименка, Дмитра Лапчука (Україна), а також команда Тетяни Панасюк і Христини Юрів (Японія);
  • 1 місце здобула команда Марії Ящук, Тетяни Савчук, Софії Кричук, Ангеліни Херовимчук (Румунія) та команда Юлії Кучми, Марії Гордійчук й Анастасії Плюхиної (Греція).

«Приємно бути учасницею такої неординарної зустрічі. Виявляється, організовувати заходи в дистанційному режимі є нелегкою справою. Тому що відтворення атмосфери фестивалю передбачає живий рух, колективну участь, а також задіяння фітбеку від аудиторії, що досить важко реалізувати на інтернет-платформі. Проте хочу відмітити той ентузіазм та активність студенів, які були задіяні до цього заходу. Я була приємно вражена широтою географії обраних країн та представленими культурами. Тому, як на мене, всі проєкти мали свої переваги у викладі матеріалу. Щиро дякую за запрошення, я отримала неймовірний заряд натхнення. Також висловлюю вдячність Юлії Петрівні – ідейній натхненниці фестивалю за організацію цього чудового дійства»,

поділилася враженнями Ганна Охріменко.

«Сьогодні наші студенти продемонстрували свої найкращі якості справжніх переможців, серед яких – готовність адаптуватися до будь-яких умов, що виникають у процесі навчання. І ця навичка гнучкості, швидкої адаптації є найпопулярнішою у сучасному світі серед soft skills. Зміни виникатимуть у житті завжди і ті, хто вміють до них пристосовуватись та не втрачатиме дух ентузіазму – ті завжди будуть успішними»,

підсумувала Юлія Маслова.