Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

В Острозькій академії відкрили виставку Емми Андієвської

18.03.2021

В Арт-Кластері Острозької академії 18 березня відбулося відкриття виставки "Космос Емми Андієвської", в рамках культурно-мистецького проєкту "Дифузія", де представили твори з колекції Музею сучасного українського мистецтва Корсаків.

«Емма Андієвська народилася 19 березня 1931 року в м. Донецьку. Від 1943 року перебуває за межами України. Американська громадянка. Мешкає в Німеччині. Член ПЕН-клубу, Спілки професійних митців Німеччини, Національної Спілки письменників України, лауреат Міжнародної літературної премії «Тріумф» (2003 р.) та премії «Тетяни та Омеляна Антоновичів» (2018 р.). У 2018 році Емма Андієвська отримала Національну премію ім. Тараса Шевченка в номінації «Література». Малярство художниці прикрашає колекції провідних музеїв світу. В 2019 році великий обсяг творів нею передано до Музею Сучасного Українського мистецтва Корсаків», – розповідають організатори проєтку «Дифузія»

Проєкт національного масштабу «Дифузія» є серією гостьових виставок, які мають на меті продемонструвати світові актуальність, високу професійність та автентичність українського мистецтва, талант і творчий потенціал української нації.

«Художниця Емма Андієвська є справжньою патріоткою України, її творчим рупором, попри те, що з раннього дитинства проживає за межами Батьківщини», – додають організатори проєкту. 

В експозиції представлено кілька десятків живописних робіт з колекції Музею сучасного українського мистецтва Корсаків. Серед них, зокрема, унікальні картини з доповненою реальністю. 

«На мій погляд, Емма Андієвська охоплює та відображає ті архетипні речі, які глибоко перебувають у нашому позасвідомому колективному чи особистому сприйнятті. Як філософ, можу однозначно стверджувати, що в кожній картині є свій смисловий підтекст, тому кожна з них по-особливому розкривається. Тому я запрошую всіх уважно розглянути кожну картину та відчути той відгук душі, який, мабуть, у кожному з нас захований. Дякуємо організаторам, що ви зробили для нас такий подарунок», – розповідає проректор з науково-педагогічної роботи, доктор педагогічних наук, професор Дмитро Шевчук.

Виставка є офлайн-доступною для перегляду охочих упродовж місяця у приміщенні Арт-Кластеру Острозької академії.