Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Командири військових частин Рівненського гарнізону завітали до Острозької академії

16.12.2021

У рамках меморандуму про співпрацю між Острозькою академією й оперативним командуванням «Захід» командири військових частин Рівенського гарнізону та їх заступники 16 грудня відвідали Острозьку академію. 

На початку зустрічі екскурсію територією університету для гостей провів старший викладач кафедри історії, кандидат історичних наук, зберігач фондів Музею історії НаУОА Віталій Бондарчук. Він показав військовослужбовцям студентсько-викладацький храм преподобного Федора Острозького, оновлені експозиції Музею Острозької академії – першого закладу вищої освіти Східної Європи, який цьогоріч відзначає 445 років, а також підземелля монастиря капуцинів.

Після цього гості відвідали новий корпус Острозької академії. Екскурсію арт-кластером провів його керівник Микола Бендюк, який розповів про представлені експозиції та їхню історію. Анастасія Хеленюк, директорка музею історії Острозької академії, кандидатка історичних наук, розповіла військовим про особливості відродження університету. Про особливості графології та специфіку її використання під час роботи у Збройних Силах України гостям розповів Сергій Гонгало, кандидат юридичних наук, доцент кафедри кримінально-правових дисциплін Навчально-наукового інституту права ім. І. Малиновського. Військові зустрілися із студентами освітньо-професійної програми «Національна безпека». Доктор юридичних наук, завідувач кафедри національної безпеки та політології Микола Романов розповів про особливості здобуття вищої освіти в університеті за спеціальностями кафедри, подякував керівництву ОК «Захід» за співпрацю. Студенти вручили військовослужбовцям на пам’ять сувеніри.

Наприкінці відбулася зустріч із ректором Національного університету «Острозька академія», професором Ігорем Пасічником.

«Зараз найбільша повага в Україні повинна бути до таких, як Ви: тих, хто захищає нас. Дуже добре, що ми з Вашим командувачем домовилися про таку довгострокову програму співпраці саме з офіцерським, солдатським складом. Острозька академія – це не просто університет, не просто навчальний заклад. Це національна гордість і те місце, звідки з‘явилися витоки інтелекту й українських перемог. Якщо Ви отримаєте додаткову освіту в Острозькій академії, то продовжите хороший, славний шлях своїх командирів»,

зазначив ректор НаУОА Ігор Пасічник.

Помічниця ректора НаУОА з освітнього менеджменту Юлія Харчук розповіла про особливості Вступної кампанії 2022 для учасників бойових дій та членів їхніх сімей, наголосивши на тому, що:

«Сьогодні в Острозькій академії навчається 50 учасників бойових дій, які представляють оперативні командування «Захід», «Схід» і «Північ». Крім того, у нас навчається 169 дітей учасників бойових дій з усіх областей України. Ми підтримуємо військовослужбовців та членів їхніх сімей у здобутті якісної вищої освіти як за денною, так і за заочною (дистанційною) формами навчання».

Враженнями від зустрічі поділилися начальник відділення цивільно-військового співробітництва управління ОК «Захід», підполковник Андрій Рисюк та заступниця командира роти з морально-психологічного забезпечення 394 окремого батальйону охорони та обслуговування Наталія Лідавець.

«Ми повинні розуміти: щоб отримати перемогу, потрібно по-іншому думати. Дуже важливо змінюватися, змінювати мислення й здобувати освіту. Щодо сьогоднішньої зустрічі, то на екскурсії був не вперше, спілкувався з Ігорем Демидовичем не вперше, але все, що почув, для мене нове. За це дякую»,

сказав Андрій Рисюк.

«Нам дуже сподобалася зустріч. Було надзвичайно цікаво. Сподіваюся, що в майбутньому я обов’язково здобуватиму свої наступну вищу освіту в Острозькій академії»,

розповіла Наталія Лідавець.

Після завершення зустрічі військові вручили подарунки для університету від своїх військових частин і підрозділів, та у відповідь отримали корисну літературу національно-патріотичного спрямування й запрошення для здобуття якісної вищої освіти. 

Консультація щодо вступу:

(096) 170 25 00 – Помічник ректора з освітнього менеджменту Харчук Юлія Юріївна, julia.kharchuk@oa.edu.ua