Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Христина Семерин перемогла в конкурсі Фонду «Демократичні ініціативи» ім. Ілька Кучеріва

16.08.2021

Аспірантка Острозької академії Христина Семерин перемогла в конкурсі для молодих аналітиків та аналітикинь із регіонів Фонду «Демократичні ініціативи» ім. Ілька Кучеріва. 

Аналітичне дослідження «На сторожі правди: дезінформація і деструктивна пропаганда у Рівненській області (Аналітична доповідь про ситуацію в регіоні у період із березня 2020-го до березня 2021 року)» опубліковане на сайті Фонду. У ньому авторка зосередилася на каналах і суб’єктах поширення, ключових темах і наративах (виборча політична, коронавірусна, релігійна політизована, а також регіональна пропаганда та дезінформація у медіа Рівненщини), а також суб’єктах протидії дезінформації та пропаганді в Рівненській області. Наприкінці сформульовано рекомендації для зміцнення інформаційної безпеки регіону. Тут дослідниця пише про співпрацю Острозької академії у сфері інформаційної безпеки з СБУ та оперативним командуванням «Захід», участь вишу у проєкті ЄС «Еразмус+ WARN – «Academic Response to Hybrid Threats», а також про Центр досліджень проблем національної безпеки під керівництвом експерта з міжнародної безпеки Тараса Жовтенка.

Наприкінці липня Христина разом із колегами-переможцями з інших регіонів України від Луцька до Харкова взяла участь у дводенній навчальній сесії в Києві з роботи з відкритими даними. Заняття проводили аналітики Фонду, а також керівниця аналітичного департаменту Центру протидії корупції Антоніна Волкотруб та аналітик видання Texty.org.ua Денис Губашов.

 

Для довідки: Христина Семерин – академічна дослідниця й аналітикиня культури і медіа, журналістка, експертка Українського культурного фонду та Українського інституту книги, редакторка видання «Геопоетичні студії». Входить в Українську асоціації юдаїки. З жовтня 2019 року навчається на Ph.D. програмі з української літератури.

Фонд «Демократичні ініціативи» заснований 1992 року Ільком Кучерівим. Першим в Україні почав проводити незалежні екзит-поли виборів. За даними Всесвітнього індексу-рейтингу аналітичних центрів, входить у рейтинг найвпливовіших аналітичних центрів світу. З 2010 року є членом міжнародної мережі think tanks PASOS, з 2014 – Офісу зв’язку українських аналітичних центрів у Брюсселі. Працює у напрямках дослідження громадської думки в контексті державних політик, моніторингу електоральних процесів та екзит-полів, європейської та євроатлантичної інтеграції, політики реінтеграції окупованих територій, заморожених конфліктів на пострадянському просторі та ін.