Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

В Острозькій академії відбулися Дні науки 2021

16.05.2021

У Національному університеті «Острозька академія» упродовж 10 – 14 травня відбувалися Дні науки 2021, приурочені 445-річчю Острозької академії та 440-річчю Острозької Біблії. Цьогоріч XXVІ студентсько-викладацьку конференцію провели у форматі онлайн, участь у якій взяли не лише науково-педагогічні працівники, студенти та аспіранти НаОУА, а також науковці інших освітніх та наукових інституцій, експерти, учні та студенти наукових ліцеїв та коледжів.

У цілому в рамках Днів науки було проведено 51 науковий захід, з них: 34 наукові секції; 9 круглих столів; чотири презентації видань, наукових центрів, гуртків; одна постерна сесія. Також відбулися три панельних дискусії, серед яких: онлайн-захід «Майбутнє університету: моделі-сценарії-виклики» та «Бізнес в умовах пандемії: "продавати" чи "наступати"?» Волинської бізнес-школи.

Ще одним із заходів приурочених до Днів науки НаУОА 2021 стала презентація книги професора П. Кралюка «Між анархією та монархією» (видавництво «Ярославів вал»).

З 11 по 14 травня гуманітарним факультетом НаУОА було проведено наступні заходи: секції «Актуальні питання стилістики, лінгводидактики й культури української мови»; «Сучасний український лексикон у семантико-когнітивному і граматичному вимірі»; «Літературні напрями і творчі шукання українських письменників ХІХ-ХХ століття»; «Сучасна література: тексти й контексти»; «Острогіана»; «Тенденції розвитку української журналістики»; «Актуальні питання культури та їх теоретичний аналіз»; «Методологічне різноманіття та історичні інтерпретації української та світової культури»; «Актуальні питання теоретичного та прикладного релігієзнавства» та круглий стіл «Гендерна компонента публічної комунікації».

На факультеті політико-інформаційного менеджменту в рамках Днів науки були проведені секції: «Місцева та регіональна політика в Україні»; «Політичний процес в Україні та пострадянських країнах»; «Інституційні зміни у посткомуністичних країнах»; «Громадське здоров’я»; «Актуальні питання сучасної психології»; «Організація сучасного освітнього середовища: реалії та перспективи»; «Комунікативні аспекти маркетингових та PR-комунікацій в сучасному соціокультурному просторі»; «Менеджмент інновацій та актуальні питання розвитку інформаційного простору»; Також був проведений науково-практичний онлайн-круглий стіл студентів та молодих учених «Нова інформаційна ситуація та тенденції альтернативного розвитку ЗМК в Україні». В рамках круглого столу відбулася презентація результатів діяльності науково-практичної лабораторії «Студія стратегічних комунікацій». У рамках програми WARN – Академічна протидія гібридним загрозам та програми НАТО провели заходи «Наука заради миру і безпеки» та «Виклики та загрози системі націоальної безпеки україни»; Також відбулася панельна дискусія «World Values Survey 2020: що ми дізналися про Україну?».

Факультет міжнародних відносин провів такі заходи: секції «Актуальні питання міжнародних відносин»; «Острогіана»; «Історія України»; «Український національно-визвольний рух у роки другої світової війни та післявоєнний період»; «Історія історіографії та джерелознавство»; «Актуальні проблеми міжнародного туризму»; «Актуальні проблеми країнознавчих досліджень». Також відбулися: круглий стіл Центру Європейських досліджень «Політика Європейського Союзу в кризових умовах останнього десятиліття; презентація монографії Ярослава Антонюка та Володимира Трофимовича «Життєпис Степана Янішевського – «Далекого»: правда драматичних змагань», а також презентація мультимедійного проєкту «Україна на світовому туристичному ринку».

На факультет романо-германських мов відбулися заходи у таких секціях: «Лексичні і фразеологічні аспекти дискурсу»; «Прикладні лінгвістичні дослідження в умовах міжкультурної комунікації»; «Сучасні технології викладання англійської мови та літератури»; «Сучасні мовознавчі, педагогічні та методологічні аспекти викладання англійської мови як іноземної».

Упродовж Днів науки в НаУОА в ННІ права ім. І. Малиновського відбулося три круглі столи: «Актуальні проблеми кримінального права та процесу»; «Сучасні дослідження в сфері публічного права» та «Правове регулювання прав людини у сфері приватного права». 

«Вітаю усіх причетних до організації нашої конференції з успішним закінченням Днів науки НаУОА 2021. Щиро дякую усім, хто взяв участь у роботі секцій, круглих столів, дискусій та презентацій»,

зазначив проректор з науково-педагогічної роботи НаУОА, доктор філософських наук, професор Дмитро Шевчук