Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Онлайн-зустріч з Університетом Східної Англії

16.03.2021

16 березня 2021 року відбулася онлайн-зустріч між представниками Університету Східної Англії, відділу міжнародних зв’язків і економічного факультету Національного університету «Острозька академія» та консалтингової компанії «Cormack Consultancy Group». Метою цієї онлайн-зустрічі стало обговорення можливості налагодження співпраці між університетами, підписання міжуніверситетської угоди про академічне і наукове співробітництво, можливості впровадження програми подвійних дипломів другого (магістерського) рівня вищої освіти та інші види спільної діяльності. 

Ключовим питанням стало обговорення сфери спільних інтересів двох університетів. Завідувач школи економіки Університету Східної Англії Емілія Лазарова представила можливі програми для навчання, які можуть зацікавити наших студентів. Економічний факультет Острозької академії зацікавився, зокрема, такими: MSc Behavioural Economics and Data Science, MSc Quantitative Financial Economics. Тривалість таких програм – 1 рік. Для них необов’язково мати диплом бакалавра у сфері економіки, достатньо мати диплом бакалаврського рівня освіти з хорошою академічною успішністю, але з будь-якої іншої спеціальності. Такі програми можуть стати інтегрованою частиною магістерських програм нашого університету, тобто за таких умов студенти мали б вивчати річну програму Університету Східної Англії та рік навчатися за програмою НУОА, отримавши в результаті два дипломи двох університетів.

Також учасники зустрічі обговорили можливість створення мікро хабу на базі Отсрозької академії для дистанційного навчання, за умови облаштування робочих станцій з необхідним обладнанням для роботи студентів. До того ж, помічник ректора з міжнародного співробітництва та фандрайзингу Едуард Балашов запропонував зробити Острозьку академію регіональним хабом для навчання зацікавлених студентів і ця пропозиція отримала позитивну реакцію учасників зустрічі. 

Сторони зустрічі також домовилися щодо продовження діалогу та пошуку всіх можливих шляхів подальшої плідної співпраці. 

Налагодження співробітництва між нашими університетами стало можливим завдяки консалтинговій компанії «Cormack Consultancy Group» (Велика Британія). 

Нагадуємо, що раніше завдяки співпраці з цією компанією була розроблена і узгоджена перша спільна магістерська програма між Острозькою академією та Нортамбрійським університетом з Ньюкаслу. У 2019 році університетами було підписано меморандум порозуміння, розрахований на три роки з можливістю автоматичної пролонгації.

Довідково: Університет Східної Англії (UEA) – державний дослідницький університет у Норвічі, Англія. Створений в 1963 році на захід від центру міста, університет має чотири факультети та 26 навчальних шкіл. Зараз в університеті навчається близько 17 тисяч студентів. UEA також входить до топ-25 найкращих університетів Великої Британії (The Times/Sunday Times 2020 and Complete University Guide 2020) та до 200 найкращих університетів світу (The Times Higher Education World University Rankings 2020).