Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Віват Острозькій і Києво-Могилянській академіям!

15.10.2021

Академічна спільнота Національного університету “Острозька академія” щиро вітає Національний університет “Києво-Могилянська академія” з 406-ою річницею заснування. 15 жовтня 1615 року заснували Братську школу в Києві завдяки тому, що шляхтянка Галшка Гулевичівна надала маєтність у Києві на потреби братства. 1632 року Петро Могила об’єднав Київську братську та Київську лаврську школи, створивши колеґію під своєю опікою. Випускники Острозької академії, заснованої 1576 року, закладали початки Києво-Могилянської академії.

Ще з давнього XVI століття триває міцний і безперервний зв’язок між Острозькою та Києво-Могилянською академією. Ці заклади вищої освіти об'єднують еліту України всіх часів і віків. Завдячуючи своїм засновникам із Острога, 1994 року представники Києво-Могилянської академії стояли перед витоками відродження Національного університету “Острозька академія”. 

Ігор Пасічник, ректор Острозької академії, зазначає:

“Історія відродження Острозької академії завжди буде пов’язана з Києво-Могилянською академією. Склалася така цікава річ, що колись випускники Острозької академії створювали Києво-Могилянку, а у новітній період навпаки. Історія наших університетів тісно переплелася і це символічно, адже і в Острозькій, і в Києво-Могилянській академіях втілилися абсолютно нові освітні й виховні технології. Ми готуємо не просто висококласних фахівців, а провідників української нації”.

Зовсім скоро, 28 жовтня, Острозька академія святкуватиме своє 445-річчя та річницю вищої освіти в Україні. Це є запорукою єдності двох найстарших навчальних закладів у Східній Європі. Віват Острозькій академії! Віват Києво-Могилянській академії! Традиція, що творить майбутнє – це про нас.