Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Ректор Острозької академії Ігор Пасічник взяв участь у презентації щорічника «Україна дипломатична»

14.12.2021

14 грудня відбулася презентація 22 випуску наукового щорічника «Україна дипломатична». Організатор події і видавець щорічника – Державне підприємство «Генеральна дирекція з обслуговування іноземних представництв». Серед спікерів були Володимир Огризко, Надзвичайний і Повноважний Посол, Міністр закордонних справ (2007-2009); Павло Кривонос, генеральний директор Державного підприємства «Генеральна дирекція з обслуговування іноземних представництв»; Елена Летісія Мікусінскі, Надзвичайна і Повноважна Амбасадорка Аргентинської Республіки в Україні та Бруно Коссанель, заступник Надзвичайного і Повноважного Посла Французької Республіки в Україні. Ректор Національного університету «Острозька академія», Герой України, професор Ігор Пасічник теж долучився до заходу. 

«Україна дипломатична» – унікальне видання, на сторінках якого описується проблематика міжнародного життя України і світу. До 22-го випуску ввійшло 54 публікації: наукові розвідки про сучасний стан та історію міжнародних відносин, інтерв’ю, спогади, рецензії, публіцистика. Серед авторів – посли Бельгії й Бразилії, Естонії, Марокко, ОАЕ, Палестини, Судану, Узбекистану, амбасадорка Аргентини, голова представництва МОМ в Україні, ветерани дипломатичної служби й Надзвичайні та Повноважні Посли України за кордоном, а також сучасні українські історики й політологи.