Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

В Острозькій академії вручили іменні гранти Фонду імені Дарії Муцак-Ковальської та Михайла Ковальського

14.06.2021

Національний університет «Острозька академія», наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів, здавна шанує та оберігає принципи, цінності та традиції, що об’єднують людей споконвіків. Серед них принципи взаємоповаги, взаємодопомоги, підтримки та співпраці. Яскравим свідченням цього є плідне та довготривале партнерство з українською діаспорою закордоном. 

З року в рік у Національному університеті «Острозька академія» відбувається вручення іменних грантів від Фонду імені Дарії Муцак-Ковальської та Михайла Ковальського (Торонто, Канада). Ця традиція продовжується і надалі. Сьогодні, 14 червня, на засіданні ректорату було вручено 12 персональних іменних грантів для спудеїв і аспірантів Острозької академії. Грант призначається щорічно студентам та аспірантам університету, які мають високе почуття національної гідності, патріотизму та високі досягнення у громадському, суспільно-політичному житті, а також у науковій діяльності університету.

Студенти Острозької академії щиро дякують Канадській Фундації Українських Студій за надану довіру та присвоєння грантів Фонду ім. Дарії Муцак-Ковальської та Михайла Ковальського. Ця підтримка є надзвичайно цінною у такий складний для нас всіх час. 

«Для мене великою честю є можливість стати стипендіаткою Фонду ім. Дарії Муцак-Ковальської та Михайла Ковальського. Це неоціненна мотивація для нових здобутків, проєктів та ініціатив. Це поштовх для того, щоб ставити нові цілі та їх досягати. Надзвичайно приємно те, що незважаючи на численні виклики та зміни, разом з традиціями та цінностями Острозької академії незмінною залишається плідна співпраця з українською діаспорою»,

відзначила аспірантка НаУОА Лотиш Тетяна.

«Мені надзвичайно приємно усвідомлювати, що стала стипендіатом Фонду ім. Дарії Муцак-Ковальської та Михайла Ковальського. Я переконана, що цей грант отримали перш за все студенти із високим почуттям національної гідності, гордості за свою державу. Саме таку гордість відображають постаті, в честь яких названо Фонд. Отриманий грант знаменує силу української нації. Навіть за межами неньки-України наша історична спадщина, мова та культура, врешті-решт, наші інтелектуали викликають повагу - ми гідні серед рівних, і ми цим пишаємося!»,

переконана студентка 2 курсу факультету міжнародних відносин Боднаренко Христина.

«Щиро дякую Фонду за готовність служити й підтримувати студентів. Для нас дуже цінно розуміти, що є ті, хто вкладають в тебе як студента та особистість. Це мотивує розвиватися і йти вперед, ставити нові цілі і досягати їх. Докладемо максимум зусиль, аби ці інвестиції принесли якомога більше результатів»,

зазначила студентка 5-го курсу гуманітарного факультету Естер Матер’ян.

Національний університет «Острозька академія» та спудеї висловлюють щиру вдячність Фонду імені Дарії Муцак-Ковальської та Михайла Ковальського та Канадській Фундації Українських Студій за постійну підтримку і допомогу! Від щирого серця висловлюємо надію на продовження цієї чудової традиції та сподіваємося на подальшу плідну співпрацю!