Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Острозька академія стала співорганізатором міжнародної конференції з питань безпеки у сфері здоров’я

14.05.2021

13-14 травня відбулася міжнародна наукова конференція «Загрози безпеки в процесах глобалізації». Організаторами цієї конференції стали Університет Марії Кюрі-Склодовської в Любліні, Національний університет «Острозька академія» та Державний навчальний заклад ім. Шимона Шимоновіца в Замості. Ця міжнародна конференція відбувається циклічно кожні два роки і зосереджує увагу на актуальних питаннях, пов’язаних із безпекою у світі та регіоні. Організатори конференції зосереджують увагу учасників на тому, що сучасні загрози безпеки є динамічним процесом, обумовленим зміною соціальної реальності, а також безпека розуміється як багатовимірне явище, яке стосується різних сфер соціального життя (політики, економіки, екології, військової справи тощо). 

Цього року темою для обговорень стали загрози, пов’язані зі здоров’ям та поширенням пандемії Covid-19. Активну участь в цій конференції взяли представники кафедри громадського здоров’я НаУОА – завідувач кафедри, доктор медичних наук, доцент Ігор Гущук та викладач Дануся Брезицька. Зокрема, Ігор Гущук взяв участь у панельній дискусії «Пандемія Covid-19 як загроза та виклик для безпеки», а також виступив із доповіддю «Процес творення ефективної системи охорони здоров’я в сучасній Україні». Дануся Брезицька, у свою чергу, презентувала результати власного дослідження, яке присвячене загрозам пандемії Covid-19 для психічного здоров’я людини. Складовою програми конференції була також студентська сесія, в якій студенти спеціальності «Громадське здоров’я» НаУОА мали змогу обговорити питання безпеки в сфері здоров’я зі студентами польських закладів вищої освіти.

«Із Державним навчальним закладом ім. Шимона Шимоновіца у нас дуже розвинута, довготривала і продуктивна співпраця. Конференція, яку ми спільно організовуємо із цим закладом вищої освіти та Університетом Марії Кюрі-Склодовської, стосується, без сумніву, важливих і актуальних питань. Упродовж останнього року усі ми відчули загрозу через поширення пандемії. Цей аспект безпеки вимагає серйозного обговорення науковцями для вироблення в процесі дискусії та діалогу дієвої стратегії боротьби із загрозами в сфері безпеки. Саме на цьому і зосередилися учасники цієї міжнародної конференції»,

зазначив проректор за науково-педагогічної роботи НаУОА Дмитро Шевчук.