Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Студентки Острозької академії – переможниці обласного етапу Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика

13.12.2021

11 грудня студентки Навчально-наукового інституту соціально-гуманітарного менеджменту Національного університету “Острозька академія” взяли участь в обласному етапі Міжнародного конкурсу з української мови ім. П. Яцика. І місце посіла Марія Буднік, магістрантка спеціальности “Українська мова та література”. ІІ місце в Анни Фісянчук, студентки 1 курсу ОПП “Практична філософія. Консалтинг та коучинг”. Наставники студенток – Віталій Максимчук, завідувач кафедри української мови і літератури, кандидат філологічних наук, та Ірина Рабчук, викладачка кафедри української мови і літератури Національного університету “Острозька академія”.

Загалом у конкурсі за перемогу змагалися 126 учнів ЗСО, 14 учнів закладів професійно-технічної освіти та 19 студентів закладів фахової передвищої та вищої освіти. 

Анна Фісянчук, студентка 1 курсу ОПП “Практична філософія. Консалтинг та коучинг”, зазначила:

“Мій вступ до Острозької академії – здійснена мрія, якою я жила останні 3 роки. Це неоціненний шанс, який отримує не кожен. І я безмежно щаслива здобути перемогу для рідного закладу. Щиро дякую викладачам за віру в мене та студентському колективу за підтримку. Віват, академія!”.

До слова, студенти Острозької академії щорічно демонструють високі знання з української мови, посідають призові місця. Марія Буднік, магістрантка спеціальности “Українська мова та література”, ділиться враженнями:

“Дякую академії за можливість випробувати свої сили. 

Також дуже дякую Максимчуку Віталію Васильовичу та Рабчук Ірині Юріївні за допомогу в підготовці до конкурсу. Вони зуміли мені нагадати 4-річну програму за мінімальну кількість часу. Тепер готуватимуся до наступного етапу. Сподіваюся, що не підведу свою альма-матер і Рівненщину загалом”.

Уся академічна родина щиро вітає переможниць і бажає подальших успіхів!