Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Науковий семінар про академічну доброчесність в Острозькій академії

13.10.2021

У межах тижня академічної доброчесності в Національному університеті «Острозька академія» 13 жовтня відбувся науковий семінар для магістрів й аспірантів - «Академічна доброчесність в НаУОА (перевірка на плагіат, правила цитування)». Спікер – доктор філософських наук, професор, проректор із науково-педагогічної роботи Дмитро Шевчук.

«Наш університет надзвичайно піклується про виховання принципів академічної доброчесності в усіх учасників останнього процесу: і викладачів, і студентів, й аспірантів. Через це кожного року ми проводимо такий своєрідний фестиваль академічної доброчесності, який передбачає в програмі різні заходи, зокрема й лекції»,

звернувся із вступним словом Дмитро Шевчук.

Проректор розповів, що про академічну доброчесність в Україні почали говорити після прийняття Закону України «Про вищу освіту». А також додав про ризики недоброчесності.

«Недоброчесність насправді має великі ризики. І це не тільки через те, що вас забанять і не допустять до іспиту або до захисту дисертацій, або ж знизять оцінку. Якщо є найменша ознака плагіату, робота не може бути затверджена»,

сказав Дмитро Шевчук.

Після цього він закцентував свою увагу на понятті «integrity», що стосується порядності й чистоти.

«Тут надзвичайно важливий момент, що ми пов’язуємо зі сферою моралі. Коли говоримо про академічну доброчесність, то виховуємо моральну культуру чи маємо дотичність до моральної культури. Ми самі передусім повинні дотримуватись академічної доброчесності, щоб примножувати її принципи в Україні»,

підсумовує Дмитро Шевчук.