Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Острозька академія співпрацюватиме з Регіональним представництвом Уповноваженого ВРУ з прав людини в Рівненській області

13.07.2021

Національний університет “Острозька академія” 13 липня підписав Меморандум про співпрацю з Регіональним представництвом Уповноваженого ВРУ з прав людини в Рівненській області.

Із цього приводу до університету завітали представник Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини з дотримання соціальних та економічних прав Олена Степаненко, представник Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини в північних областях Вікторія Пєхова, заступник директора департаменту - начальник відділу права на охорону здоров'я Департаменту моніторингу соціальних прав Секретаріату Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини Віталій Легков та регіональний представник Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини в Рівненській області Андрій Преподобний. 

Мета Меморандуму - консолідація зусиль, спрямованих на захист конституційних прав, свобод і законних інтересів в усіх сферах суспільного життя, поширення правових знань про захист прав людини, активізацію фахових наукових та практичних досліджень з питань захисту людських прав та посилення практичної підготовки майбутніх правників, заснованої на цінностях поваги до людської гідності та прав людини. 

У межах підписаного документа плануються заходи щодо запобігання будь-яким формам дискримінації, проведення спільних нарад, семінарів, конференцій тощо з метою співпраці у сфері забезпечення прав людини, проведення спільних досліджень з питань доступу до публічної інформації, захисту персональних даних та реалізації інших прав людини тощо. Крім цього, студентів та співробітників університету залучатимуть до моніторингу дотримання прав людини й проходження стажувань (практики) на базі громадської приймальні Регіонального представництва Уповноваженого ВРУ з прав людини в Рівненській області.

“Щиро сподіваємося, що наша співпраця буде корисною як для вашого поважного закладу, так і для Секретаріату Уповноваженого ВРУ з прав людини. Зі свого боку ми будемо намагатися брати активну участь у просвітницькій роботі. У нас є фахівці, які зможуть читати гостьові лекції для студентів, ділитися досвідом роботи Інституту Уповноваженого ВРУ з прав людини, який є одним із найпотужніших в Європі”,

зазначила Вікторія Пєхова.