Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Студенти Острозької академії взяли участь у акції ”Вшануй маму захисника”

13.05.2021

У межах меморандуму про співпрацю між оперативним командуванням «Захід» та Національним університетом «Острозька академія», студентсько-викладацький колектив університету активно долучився до акції “Вшануй маму захисника”. Мета акції – вшанувати матерів загиблих захисників України, які віддали своє життя, захищаючи суверенітет, територіальну цілісність та незалежність України.

«Колектив Національного університету “Острозька академія” активно співпрацює з оперативним командуванням “Захід”, постійно підтримує військовослужбовців та їхні сім'ї, надаючи якісні освітні послуги, беручи активну участь у різних волонтерських акціях та благодійних проєктах. Дружня академічна спільнота радо долучилася до акції «Вшануй маму захисника» та має плани на подальшу ефективну співпрацю»,

зазначила співорганізаторка акції від Острозької академії, помічниця ректора НаУОА з освітнього менеджменту Юлія Харчук.

Студенти спільно з військовими та представниками адміністрації об’єднаних територіальних громад відвідали мам загиблих захисників України, подарували їм квіти та солодкі подарунки, висловили подяку й шану для матерів за їх відвагу, підтримку і виховання гідних захисників нашої держави. 

«Від імені керівництва ОК “Захід” щиро дякуємо ректору Національного університету «Острозька академія» Ігорю Демидовичу та всьому викладацько-студентському колективу академії за чітку громадянську позицію, патріотичний дух та щирість у підтримці військових та їхніх родин, зокрема у спільному проведенні цієї акції»,

зауважив начальник відділення цивільно-військового співробітництва штабу управління ОК «Захід», підполковник Андрій Рисюк.

Зокрема до акції долучилися студенти із м. Рівне, смт. Вишнівець, м. Здолбунів, м. Острог, м. Березне, м. Рокитне та м. Полонне. Близько 20 мам з Рівненської, Тернопільської та Хмельницької областей почули слова подяки та підтримки, відчули свою причетність до суверенітету України та національно-патріотичного виховання молоді.

“Щиро вдячні ОК “Захід” за ініціативу проведення такої акції, а також студентським радам факультетів та небайдужим студентам за допомогу та участь. Сьогодні варто пам’ятати про підтримку, допомогу та любов. Така акція є прикладом свідомості та небайдужості студентів. Сподіваюсь, що це стане доброю традицією в стінах Острозької академії та надихатиме інших, не лише у святкові дні, згадувати та шанувати і своїх, і чужих матерів”,

сказала співорганізаторка та учасниця акції від Острозької академії, голова Братства спудеїв НаУОА Олександра Олієвська.

“Студенти Острозької академії також взяли активну участь у акції. Розглянемо для прикладу місто Здолбунів. У ньому не одна і не дві матері, а набагато більше. І в усіх було дещо спільне – очі повні суму, болю, страждання... Та були у цих очах шана, певна честь мати таку дитину і подяка, що люди не забувають подвиг їх дітей”,

зазначив у своєму дописі на сторінці у фейсбуці учасник акції Василь Глівчук.

Національний університет “Острозька академія” - це заклад вищої освіти, в якому кожен студент, окрім здобуття якісної освіти, може зміцнити у собі загальноморальні цінності, національно-патріотичний дух та пронести їх в серці упродовж усього життя!