Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

В Острозькій академії обговорювали конституційні зміни з Девідом Вільямсом та Геннадієм Друзенком

12.10.2021

Керівник Центру конституційної демократії Індіанського університету (США), професор Девід Вільямс і голова Центру конституційного моделювання Геннадій Друзенко завітали в Острозьку академію. Девід Вільямс, один із провідних конституціоналістів світу, провів лекцію про особливості конституцій і можливості їх удосконалення для студентів Острозької академії, відповів на численні запитання авдиторії.

Геннадій Друзенко, голова Центру конституційного моделювання, зазначає:

“Я в Острозькій академії не вперше. Кожного разу вона мене надихає. Тут не тільки я відчуваю себе щасливим, а й бачу навколо щасливі обличчя. Я мріяв, щоб Девід Вільямс, мій вчитель, закохався в Україну. Саме тому він тут. Вірю, що зустріч в Острозькій академії надихне його бувати тут частіше та вчити українську мову”.

Проф. Девід у своїй презентації висвітлив основні пункти та склад конституцій, висунув припущення щодо конституційного майбутнього України. Один із кращих випускників Гарвардської юридичної школи, Девід Вільямс став учасником подій у Бірмі, пов’язаних із військовим протистоянням з центральним урядом. Досвід професора є потрібним і в українських реаліях. Саме тому Девід на питання “чи приїдете в Україну втретє?” наголосив, що

“був у Південно-східній Азії 52 рази, і приїду 52 рази в Україну, якщо буде можливість подорожувати”. 

Девід Вільямс не перший раз відвідує Україну, 3 роки тому він уже їздив до деяких міст, був на території АТО. Проте в Острозькій академії професор уперше. Девід Вільямс ділиться враженнями від побаченого в стінах університету:

“На жаль, я в академії перебуваю кілька годин. Хоча хотілося б декілька днів. Тому що це визначний університет. Сьогодні мені було приємно працювати з авдиторією: всі студенти уважні та вмотивовані. Я дуже вдячний за запрошення й обов’язково приїду до вас ще”.