Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Студентська делегація Острозької академії в Києві презентувала план розвитку молодіжної столиці України-2022

11.10.2021

У Кабінеті міністрів України 11 жовтня провели пресконференцію про презентацію плану заходів конкурсу «Молодіжна столиця України» місто Острог у 2022 році. На заході виступила студентка Острозької академії, представниця Молодіжної ради Острога, Естер Матер’ян. Також у складі делегації з Острога були представники Острозької міської ради на чолі з міським головою, Юрієм Ягодкою.

Національний конкурс “Молодіжна столиця України” проводять 4 рік поспіль. За низкою критеріїв визначають найкраще місто держави для життя та розвитку молоді. Завдяки найстаршому вищому навчальному закладу Східної Європи, Острозькій академії, яка відзначає 445-річчя, місто Острог одержало почесне звання Молодіжної столиці України. Загальновідомий факт: з 15 тисяч жителів Острога – 6 тисяч молоді, студентів Острозької академії.

Під час виступу на конференції Естер Матер’ян наголосила:

“Пригадаймо заснування Національного університету “Острозька академія”, від своїх витоків, братської школи, яка починалася з духовного осередку. Якщо ми згадаємо Острог як один із центрів ренесансу української нації, розвиток полемічної літератури, який був сконцентрованим саме в Острозі, та звісно святкування 445 років Острозької академії та створення унікальної історичної духовної пам’ятки, Острозької Біблії, то ми говоримо про духовну складову міста й спільноти. Ми, як молодь, яка проживає в Острозі, основною своєю цінністю вважаємо саме людиноцентричність. Щоб зрозуміти, які проблеми ми маємо вирішувати, потрібно спілкуватися безпосередньо з людьми”.

Наприкінці конференції презентували брендовану сувенірну продукцію й урочисто вручили дорожній знак “Молодіжна столиця України – Острог”, який бачитимуть усі гості, в’їжджаючи в місто.