Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

До 445-річчя Острозької академії – День відкритих дверей

11.10.2021

Наприкінці жовтня відбудеться урочисте святкування 445-річчя вищої освіти в Україні та Дня Острозької академії. Заснував університет у 1576 році князь Василь-Костянтин Острозький. Таким чином, на українських землях і території Східної Європи в цілому постала перша слов’яно-греко-латинська академія. 

Серед найвідоміших випускників академії – гетьман війська Запорізького Петро Конашевич-Сагайдачний, перший ректор київської братської школи Іов Борецький, лаврський архімандрит Єлисей Плетенецький, письменник Мелетій Смотрицький, автор знаменитої «Палінодії» Захарія Копистенський. Маємо чудову новину: ви, як і всі видатні історичні діячі, можете стати студентом академії та впродовж одного дня побувати в стінах омріяного навчального закладу.

З нагоди святкування 445 років Острозької академії 21 жовтня всіх абітурієнтів і їх батьків запрошують на День відкритих дверей. Захід проводитиметься в очній формі з дотриманням усіх карантинних вимог.

Орієнтовна програма заходу:

  • 9:00-9:30 – реєстрація учасників;
  • 9:30-10:20 – зустріч з адміністрацією університету; 
  • 10:40-12:00 – зустріч з представниками інститутів/факультетів, відвідування занять;
  • 12:00-13:00 – екскурсія університетом. 

Юлія Харчук, помічниця ректора з освітнього менеджменту, зазначає:

“Ми залучаємо абітурієнтів до заходів, приурочених 445-річчю університету задля того, аби наш вступник знав, що обирає не звичайний університет, а традицію, яка творить майбутнє. Наш університет – це заклад вищої освіти, який формує високі моральні цінності, виховує патріотизм, надає якісні знання та практичні вміння, своєю особливою атмосферою й давньою історією зачаровує на все життя. Острозька академія має неповторну здатність обирати свого майбутнього студента. День відкритих дверей стане чудовою нагодою для зустрічі з вами, дорогі абітурієнти. Обирайте професію розумом та серцем! Острозька академія чекає на Вас!”

Для участі в Дні відкритих дверей реєстрація за покликанням обов’язкова: https://docs.google.com/forms/d/13BC83pzrXgv6EP2MzANYG-uZEFc84lLR9ktNvq845dY/edit

Пориньте в неймовірну атмосферу Острозької академії та зробіть свій перший крок для здобуття якісної вищої освіти європейського рівня!

 

Інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» Ви можете отримати, звернувшись за контактами :

(096) 170 25 00 – помічник ректора з освітнього менеджменту Юлія Харчук.

(096) 026 68 80 – фахівець з профорієнтаційної роботи Софія Лозюк.

vstup@oa.edu.ua