Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Острозька та Києво-Могилянська академії розширюють обрії співпраці

10.09.2021

Декілька років тому представники студентських братств Національного університету «Острозька академія» та Національного університету «Києво-Могилянська академія» стали ініціаторами започаткування програми національних студентських обмінів «Плацкарт», яка об'єднала студентів провідних університетів України і стала чи не першою обмінною програмою у межах держави. У продовження починання студентських братств, 10 вересня відбулася зустріч та підписання угоди щодо співпраці у різних галузях між виконуючою обов'язки президента Національного університету «Києво-Могилянська академія» Олександрою Гуменною та ректором Національного університету «Острозька академія» Ігорем Пасічником.

«Приємно відзначити, що цією угодою ми відновлюємо ті зв'язки, які були започатковані В'ячеславом Брюховецьким, адже доля цих двох славетних університетів тісно пов'язана. Свого часу випускники Острозької академії стояли біля витоків створення Києво-Могилянської академії, а у 1994 президент Національного університету «Києво-Могилянська академія» В’ячеслав Брюховецький та команда однодумців були ініціаторами та творцями відродження Острозької академії»,

зазначив Ігор Пасічник.

Під час перебування у Національному університеті «Острозька академія» Олександра Гуменна ознайомилася з матеріально-технічною базою, поспілкувалася з представниками ректорату, професорсько-викладацьким складом та студентами.

Переконані, що спільні проєкти Острозької та Києво-Могилянської академій сприятимуть розвитку університетів та вищої освіти в Україні загалом.