Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

В Острозькій академії розпочали день зі спільної фізичної зарядки

09.09.2021

У Національному університеті «Острозька академія» сьогодні традиційно вже водинадцяте відбулася акція «Спортивний ранок» до Дня фізичної культури і спорту.

В Острозькій академії вести здоровий спосіб життя модно. О 7.30 на університетський стадіон прийшло дуже багато студентів, а особливо першокурсників, адже для них такий захід — це новинка.

«Я прихильниця здорового способу життя, тому мені було дуже цікаво піти сьогодні на спортивну руханку зі старшокурсниками і своїми одногрупниками. Я дуже рада, що Острозька академія заохочує студентів до здорового способу життя. Це дуже класно. Я проти куріння та інших шкідливих звичок, тому такі заходи – це значний внесок у розвиток здорової нації України»,

каже студентка Навчально-наукового інституту права ім. І. Малиновського Юлія Бєлозьорова.

Здоровий спосіб життя популяризується в Острозькій академії з першого дня її заснування. Це вже стало своєрідною візитною карткою університету. Також у виші навіть існують спеціальні премії та гранти для студентів, які ведуть здоровий спосіб життя і займаються спортом.

«В Острозькій академії день спорту не лише сьогодні, а й постійно. Із моменту відродження Острозької академії тут формуються не тільки високі знання, моральні якості, патріотизм, а й позитивне ставлення до здорового способу життя. Сьогодні ми бачили багато студентів, особливо першокурсників, які дружно виконували руханку. Ми знаємо, що рух – це життя, а Острозька академія завжди рухається вперед. Вести здоровий спосіб життя ми мотивуємо студентів із перших днів навчання. Зокрема, у нас є багато різноманітних грантів від меценатів закордону. Модуль здорового способу життя в Острозькій академії дає позитивні результати як у фізичному самопочутті, так і у високих досягненнях наших студентів»,

розповідає ректор Острозької академії Ігор Пасічник.

Загальну ранкову зарядку студенти разом з ректором і викладачами розпочали з розминки у вигляді фітнес-шейпінгу, а закінчили руханкою з технічними елементами футболу, баскетболу та силовими вправами на брусах і перекладинах. Студенти вважають, що така спортивна програма допомагає активізувати розумову діяльність і налаштувати себе на успішний робочий день.

«Здоровий спосіб життя – це зайняття спортом, дотримання здорового харчування. На мою думку, прекрасно, що в Острозькій академії ми маємо можливість займатися спортом разом із ректором і гарно та з користю провести наш ранок»,

ділиться враженнями студент першого курсу Навчально-наукового інституту міжнародних відносин та національної безпеки Ярослав Буркут.