Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Виставка, присвячена пам’яті Тараса Шевченка

09.03.2021

У Національному університеті «Острозька академія» відкрилася виставка «Світ Тараса Шевченка». Це комплексна, невелика виставка, присвячена Тарасу Шевченку, яку організував Музей історії Острозької академії. 

«Тарас Шевченко — це визначна, непересічна і неповністю розкрита постать. Але потрібно пам’ятати, що він був людиною зі своїми емоціями та враженнями. В Острозькій академії ми постійно про це говоримо. Це виставка репродукцій автопортретів Тараса Шевченка, його акварелей та поезій. Це ретроспектива творчості поета - роботи представлені в хронологічному порядку. Художні твори доповнюють  вислови відомих людей про Тараса Шевченка. Нам приємно ділитися тим, що є в нас у фондах. А виставка — це хороша можливість подивитися, прочитати і нагадати собі про великого поета», — розповіла кандидатка історичних наук, директорка Музею історії Острозької академії Анастасія Хеленюк

Національний університет «Острозька академія» завжди згадує постать Тараса Шевченка та щороку долучається до відзначення Дня народження поета.

Нагадаємо, що у  2014 році в Острозькій академії відбулася безпрецедентна акція світової значущості — безперервне читання поезії генія українського народу Тараса Шевченка. Марафон був присвячений 200-річчю з Дня народження великого Кобзаря. Студенти безперервно читали вірші Тараса Шевченка. Відтак за 19 діб,  456 годин, зафіксованих на хронометрі, близько трьох тисяч учасників перечитали «Кобзар» 45 разів, а це — 11 250 творів. 

Національний університет «Острозька академія» отримав офіційний лист від адміністрації Книги рекордів Гіннеса, який підтверджує здобуття номінації «Найдовший марафон читання». Університет став першим українським ЗВО який був унесений до Книги рекордів Гіннеса.