Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

В Острозькій академії відбувся марафон грамотности

08.09.2021

Щорічно 8 вересня Міжнародна організація ЮНЕСКО відзначає Міжнародний день грамотности. Цьогоріч Національний університет «Острозька академія» знову приєднався до його святкування. Викладачі кафедри української мови і літератури вже вчетверте організували інтелектуальний марафон грамотности. Першокурсники виконували завдання на виправлення помилок у легендах про Острог. Дистанція спортивного марафону з бігу — 42 км 195 м, про що символізували 43 помилки в тексті.

«Сьогодні щорічний Міжнародний день грамотности. Для Острозької академії саме ось ця дата має велике значення. Кілька років тому я звернулась до кафедри української мови і літератури з пропозицією придумати на цей день інтерактивну подію. Цей захід став настільки популярним і цікавим, що завжди на Міжнародний день грамотности ми пропонуємо певну своєрідну інтерактивну гру для наших першокурсників. Сподіваюся, що вам буде весело, цікаво, пізнавально і це сприятиме формуванню вашої мовної компетентности»,

зазначила професор, проректор з навчально-виховної роботи Руслана Каламаж.

Участь в інтелектуальному марафоні взяли 58 команд. Виконуючи завдання, студенти мали проявити кмітливість, згуртованість, а ще знання норм української мови. 

«Ви всі обрали різний фах, але всі повинні бути грамотними. Навіть ООН визнає грамотність як одне з ключових прав будь-якої людини. Грамотність спочатку була як вміння людини писати й читати. Тому ми з вами сьогодні в цей день будемо працювати й проведемо марафон грамотности»,

зазначив кандидат філологічних наук, старший викладач Віталій Максимчук.

«Тут студенти першого курсу майже всіх спеціальностей нашого університету. Сподіваюся, що кожен/кожна побачить стимул і зрозуміє, над чим ще потрібно працювати, для того, щоб опанувати грамотністю, зокрема в контексті норм української літературної мови»,

зауважила викладачка кафедри української мови і літератури НаУОА Ірина Рабчук.

Перше місце в марафоні грамотности посіла команда першокурсників-журналістів «Green Day», друге — «Острозька ЗОШ», а третє — «КАРАМЕЛЬ».