Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Вітаємо Дар’ю Товпик із отриманням диплому ІІ ступеня у Всеукраїнському конкурсі

08.04.2021

Колектив Національного університету «Острозька академія» щиро вітає студентку 3-го курсу, спеціальності «Фінанси, банківська справа та страхування», економічного факультету Дар’ю Товпик з отриманням диплому ІІ ступеня у Всеукраїнському конкурсі наукових робіт. 

Захід відбувся в Західноукраїнському національному університеті 6-7 квітня, у конкурсі приймали участь понад 160 учасників, на конференції був 41 учасник.

Тема наукового дослідження — «Боргова політика України в умовах кризи», яке проводилося за сприяння наукової керівниці, доцентки катедри «Фінансів обліку і аудиту» Юлії Шулик.

«Тема – важлива, актуальна для державного управління України. Студентка цікаво пов’язала боргову політику з різними видами криз, які впливають на зростання боргів держави. Вітаю Дар’ю, молодець, гарно попрацювала і виступила на конкурсі. Бажаю натхнення до нових досліджень. Вітаю економічний факультет з перемогою»,

зазначила Юлія Шулик.

Про виступ Дар’ї Товпик розповіла членкиня галузевої комісії конкурсу, заступниця-декана з навчально-наукової роботи НаУОА економічного факультету, докторка економічних наук, доцентка Ольга Дем’янчук

«Дар’я Товпик зайняла десяту позицію за рейтингом, і здобула диплом ІІ ступеня у Всеукраїнському конкурсі наукових робіт. Вона чудово представила своє дослідження. Обґрунтовано визначила ключові боргові інструменти, які використовує Міністерство фінансів в умовах економічної, інфляційної, бюджетної чи політичної кризи в Україні. Наголосила на важливості створення Боргового агентства України, яке має набути важливі функції управління та регулювання борговою політикою в Україні. Також Дар’я обґрунтовано та впевнено відповідала на цікаві запитання від членів галузевої комісії. Я пишалась виступом та захистом нашої студентки, вона гідно представила економічний факультет та Національний університет «Острозька академія»,

додала Ольга Дем’янчук.

Особистими враженнями поділилася конкурсантка:

«Я сильно вклалася в цю роботу та старалася довести її до ідеалу, адже хотіла гідно представити свою Альма-матір. Це був дуже цінний досвід. Я почула гідні представлення наукових робіт та мала нагоду поспілкуватися з профессором Опаріним. По його книжкам я вивчала фінанси та використовувала матеріали у своєму дослідженні. Звісно, хотілося б відвідати цю конференцію офлайн та вживу поговорити про вдосконалення механізму управління державою у різних сферах. Дякую моїм наставникам та керівнику, завдяки їхній підтримці мені вдалося гарно виступити на Всеукраїнському конкурсі»,

розповіла Дар’я Товпик.

Бажаємо Дар’ї Товпик подальших успіхів, творчого натхнення в реалізації наукових задумів та нових досягнень!