Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Як відбуваються іспити в Острозькій академії?

07.12.2021

Іспит у форматі TEDx відбувся в Національному університеті «Острозька академія» 7 грудня для слухачів навчальної дисципліни “Риторика”. Ініціатором стала викладачка навчальної дисципліни та модераторка конференції Юлія Маслова.

«Обрали такий формат іспиту заради засвоєння практичних навичок та впровадження інновацій у педагогічній діяльності. Студенти мають полюбити вчитися, а навчальна дисципліна залишити приємний післясмак і залишкові знання. Конференція вдалася сьогодні на славу. Справжні спікери, професійні презентації, вражаючі виступи, полівекторна тематика, мурахи по шкірі і щасливі очі студентів! Заради цього хочеться працювати ще більше!»

TEDx – це програма місцевих, самоорганізованих заходів, які об’єднують людей для того, щоб вони поділилися досвідом. На конференції доповідачі об’єднуються, щоб викликати обговорення. Завдання TEDx — зробити ідеї доступними. 

Участь у конференції TEDx взяли всі студенти 2 курсу спеціальності «Інформаційна, архівна та бібліотечна справа». Темою конференції став “Успіх”, навколо якої кожен обрав власний напрямок доповіді. Головними вимогами було показати нові знання, які студенти отримали під час проходження курсу риторики. Кожен студент використовував презентації, завдання та роздруківки для взаємодії з авдиторією. 

«Цих вісімнадцять практичних завдань, цих вісімнадцять виступів пролетіли дуже швидко. Ніби нещодавно я стояв недосвідченим у ораторському мистецтві. Та пройшов іспит з предмету «Риторика». На якому я стояв вже впевнено, не хвилюючись, впевнений у собі, що і створило певну атмосферу у моєму виступі. Кожен виступ я пам’ятаю, хоча їх так багато, але вони такі всі особливі. І я щасливий, що зможу використати ці знання у своєму майбутньому! Конференція у форматі TEDx розвіяла стереотипи про іспит. Як виявилось, контрольна перевірка знань може бути цікавою та захоплюючою, що дивує мене і досі»

прокоментував студент 2 курсу Дмитро Лапчук.