Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Співпраця Острозької академії та ОК “Захід” розширює горизонти

07.10.2021

З нагоди 445-річчя Острозької академії та прийдешнього Дня захисника і захисниці України в Острозі відбулася низка заходів: виставка військової техніки та зброї, профорієнтаційні зустрічі національно-патріотичного спрямування для близько чотирьох сотень здобувачів освіти 10-11 класів закладів загальної середньої освіти Острозької громади та Острозького військового ліцею у Національному університеті “Острозька академія” й Острозькому районному будинку культури, мотиваційна лекція для студентів 1-2 курсів спеціальності “Національна безпека” від підполковника Андрія Рисюка. Подія організована у межах виконання Обласної цільової соціальної програми національно-патріотичного виховання у Рівненській області на 2021 – 2025 роки завдяки якісній взаємодії керівництва Острозької академії й оперативного командування “Захід” у сфері здобуття вищої освіти, психологічної підтримки УБД, їхніх сімей, національно-патріотичного й військово-патріотичного виховання молоді. 

Співпрацю, яку активізували підписанням меморандуму 11 червня 2020 року ректор університету Ігор Пасічник та командувач ОК «Захід» Сергій Шаптала (станом на сьогодні Начальник Генерального штабу Збройних Сил України) підтримує і теперішній командувач Сергій Літвінов.

Студенти й викладачі Острозької академії, здобувачі закладів загальної середньої освіти й військового ліцею вшанували пам’ять загиблих воїнів АТО та героїв Небесної Сотні покладанням квітів до пам’ятного знаку “Пам’ятай Майдан!” та меморіальної дошки пам'яті загиблого воїна АТО Владислава Рильського.

В Острозькому районному будинку культури Михайло Мозоль, викладач кафедри національної безпеки та політології Національного університету “Острозька академія”, провів мотиваційну лекцію національно-патріотичного та профорієнтаційного спрямування. У новому корпусі Острозької академії відбулася лекція про важливість та особливості здобуття вищої освіти за спеціальністю “Національна безпека”. Учнів ознайомили з перевагами навчання в академії, дали можливість поспілкуватися зі студентами 4 курсу. 

Микола Романов, завідувач кафедри національної безпеки та політології в Острозькій академії, наголосив:

“Проведення профорієнтації в стінах академії – це дуже зручний формат зустрічі з майбутніми абітурієнтами. Найголовніше – це спілкування школярів і студентів, таким чином відбувається найбільш дієва та вдала комунікація. Сьогоднішні заходи вкрай потрібні сучасній молоді, вони виховують патріотизм і віру в Україну”.

Заступник мера м. Острог Олександр Харчук зазначив, що заходи національно-патріотичного спрямування надзвичайно важливі для формування сучасної молоді, виховання у ній патріотичного духу та вболівання за щасливе майбутнє своєї Батьківщини. Керівництво громади радо долучається до заходів, які проводить Острозька академія спільно з ОК “Захід”.

Нам приємно співпрацювати з Острозькою академією - університетом для якого важливі духовно-моральні цінності, патріотизм та відданість справі, яку професійно здійснюють щодня, надаючи якісні освітні послуги та виховуючи еліту України. Від імені керівництва ОК «Захід» щиро дякую ректору Ігорю Демидовичу та всьому викладацько-студентському колективу академії за патріотичний дух та щирість у підтримці військових та їхніх сімей

зазначив начальник відділення цивільно-військового співробітництва штабу управління оперативного командування «Захід» підполковник Андрій Рисюк.

Виховання патріотизму і національної самосвідомості – один із пріоритетів Острозької академії. Саме тому ми активно проводимо спільно з ОК «Захід» заходи національно-патріотичного та військово-патріотичного спрямування. Щиро дякуємо військовим за те, що самовіддано захищають наш мир і спокій, а повертаючись з АТО/ООС мають бажання та сили на спілкування з молоддю. Острозька академія підтримує УБД та їхніх дітей, надає можливість здобувати якісну вищу освіту за програмами бакалаврського та магістерського рівня. Викладацько-студентський колектив університету на чолі з ректором Ігорем Пасічником переконаний, що лише шляхом ефективної взаємодії, прагнення вдосконалюватися та розвиватися разом можна досягти бажаних цілей задля розвитку України.

підсумувала Юлія Харчук, помічник ректора з освітнього менеджменту, співорганізатор заходу від НаУОА.