Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Студенти Острозької академії - стипендіати Президента України

07.05.2021

Студенти Національного університету «Острозька академія» отримуватимуть іменні академічні стипендії: чотирьом студентам призначено академічну стипендію Президента України та одній студентці - академічну стипендію імені М.С. Грушевського.

Відповідно до наказу Міністерства освіти і науки №514 від 07.05.2021 року «Про призначення академічних стипендій Президента України студентам закладів вищої освіти на ІІ семестр 2020/2021 навчального року» стипендіатами стали четверо студентів Національного університету «Острозька академія»: Олександра Аксьонова - студентка першого курсу (магістерського) рівня спеціальності “Інформаційна, бібліотечна та архівна справа”, Ольга Захарова - студентка 1 курсу (магістерського) рівня спеціальності “Історія та археологія”, Марія Хилимон - студентка 2 курсу спеціальності “Германські мови та література” та Світлана Янкевич - студентка 3 курсу спеціальності “Українська мова та література”. 

“Я безмежно вдячна гуманітарному факультету та кафедрі української мови і літератури за підтримку. Хочу сказати спасибі всім, хто так багато зробив для того, щоб я змогла отримати стипендію Президента України. Дякую всьому професорсько-викладацькому складу, який надав можливість проявити себе, брати активну участь у житті Острозької академії. Ця нагорода дуже цінна для мене, і я вважаю її – досягненням усіх наставників у моєму студентському житті. Обіцяю і надалі активно працювати на благо нашої альма-матер і рідної України”.

зазначила Світлана

Також, згідно наказу Міністерства освіти і науки №501 від 05.05.2021 року “Про призначення академічної стипендії імені М.С. Грушевського на ІІ семестр 2020/2021 навчального року” стипендію призначено Вербовій Анні-Марії - студентці 4 курсу спеціальності “Фінанси, банківська справа та страхування”. 

До слова, академічні стипендії Президента України призначаються студентам-відмінникам закладів вищої освіти України, які найбільш відзначилися в навчальній та науковій роботі. 

Щиро вітаємо стипендіатів і бажаємо подальших навчальних та наукових здобутків!