Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Професійний імідж сучасного педагога обговорювали на відкритій лекції

05.10.2021

З нагоди Дня працівників освіти відбулося для здобувачів освітньої програми “Початкова освіта з поглибленим вивченням англійської мови” відбулося відкрите заняття на тему: “Професійний імідж сучасного педагога”. На захід завітала експертка-стейкхолдер — ректорка Рівненського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти, депутатка обласної ради Алла Черній.

На відкритій лекції говорили про всі необхідні особисті й професійні якості, притаманні педагогу-професіоналу: емпатійність, відповідальність, щирість, чесність, робота в колективі, м’які навички. Студенти активно задавали питання спікерці заходу, що стало приводом для плідної дискусії.

Спікерка лекції, Алла Черній, розповіла про особливості роботи сучасного педагога в середовищі Нової української школи:

“Неможливо просто змінити методику без зміни внутрішнього світу вчителя. Першочергова мета уроків у НУШ – дитина, вмотивована до навчання та пізнання нового. Професія вчителя – це не робота, це спосіб життя і Ви маєте бути до цього готовими. Не менш важливі чинники – критичне мислення, легка адаптація до будь-яких змін, глибокі знання предмету, і найголовніше – бажання бути вчителем”. 

Пані Алла також повідомила про потребу співпраці Нової української школи та закладів вищої освіти, оскільки ”сьогодні студент не має бути відірваний від тих процесів, які вже відбуваються в школі та брати активну участь у навчальному процесі, особливо студенти спеціальності “Початкова освіта”.

Галина Гандзілевська, гарантка освітньої програми “Початкова освіта з поглибленим вивченням англійської мови”, розробниця навчальних курсів “Мистецтво самопрезентації вчителя”, “Андрагогіка”, “Психологічна безпека вчителя” й організаторка відкритої лекції, запевняє, що такі зустрічі ще будуть проведені в майбутньому, тому не втрачайте можливості та долучайтеся.