Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Світла пам’ять Євгенові Кириловичу Марчуку

05.08.2021

Національний університет «Острозька академія» з глибоким сумом сприйняв скорботну звістку про смерть Євгена Кириловича Марчука.

Він був нашим щирим другом, почесним академіком Острозького Академічного Братства, членом Наглядової ради Острозької академії, це людина-легенда в українській політиці. Завжди з приємністю згадуємо його виступи перед нашими спудеями, адже це не лише висока ораторська майстерність, а й колосальний досвід політичного і громадського діяча, який займав стратегічно важливі посади в нашій державі і впливав на формування порядку денного української політики.

Саме Євген Кирилович на посаді Міністра оборони України, передав казарми і містечко розформованої військової частини, які стали найкращим військовим ліцеєм в Україні і чудовими гуртожитками з неформальною назвою «Студентське містечко Марчука».

Дискусійну платформу «Острог Forum» у 2017 році відкрив саме Євген Марчук разом зі своєю дружиною — головним редактором «Дня» Ларисою Івшиною. Майже три години Євген Кирилович говорив зі студентами про становлення Служби безпеки України та про сучасні виклики, які постали перед нашою державою. Надзвичайно вдячні, що Євген Кирилович із Ларисою Олексіївною залучили до процесу відродження Острозької академії багатьох вчених та меценатів.

Національний університет «Острозька академія» молиться за упокій душі Євгена Марчука. Вічна Йому пам’ять!

Висловлюємо щире, глибоке співчуття дружині Ларисі Олексіївні Івшиній, рідним і близьким Євгена Кириловича, пам’ять про якого назавжди збережеться у наших серцях.