Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Викладачки Острозької академії провели курси для підвищення кваліфікації депутатів і працівників виконавчого апарату Рівненської обласної ради

03.12.2021

Курси підвищення кваліфікації депутатів та працівників виконавчого апарату Рівненської обласної ради з конфліктології та психологічної стійкості провели в Рівненській обласній раді. Лекторками заходів були викладачки Острозької академії: Марія Петрушкевич, докторка філософських наук, завідувачка кафедри філософії та культурного менеджменту; Галина Гандзілевська, докторка психологічних наук, професорка кафедри психології та педагогіки Національного університету «Острозька академія»; Ольга Шминдрук, кандидатка юридичних наук, старша викладачка кафедри цивільно-правових дисциплін.

“Працівники виконавчого апарату Рівненської обласної ради постійно підвищують рівень своєї кваліфікації, адже працюють з важливими документами та беруть участь у підготовці важливих для області рішень. Більше того, наша робота – це щоденне спілкування з людьми. Тому надзвичайно приємно, що викладачі моєї рідної альма-матер згодилися провести навчання для працівників та депутатів обласної ради. І вже з упевненістю можу сказати, що такий перший досвід став доволі успішним. Мої колеги дізналися чимало важливої інформації та отримали корисні знання, які обов’язково використовуватимуть у щоденній роботі”,

зазначив голова Рівненської обласної ради Сергій Кондрачук.

Програма курсів складала такі теми: 

  • як успішно регулювати конфлікти;
  • конфліктологія. Уникнення конфліктних ситуацій під час роботи з виборцями;
  • ресурси успішної самопрезентації;
  • психологічна стійкість: алгоритм відновлення;
  • робота у конфліктних ситуаціях: практичні кейси. Аналіз конкретних конфліктних ситуацій.

Марія Петрушкевич, докторка філософських наук, завідувачка кафедри філософії та культурного менеджменту, розповідає:

“Співпраця університету з органами місцевого самоврядування – важлива справа. І для державних службовців, у нашому випадку депутатів та працівників виконавчого апарату Рівненської обласної ради, і для викладачів Острозької академії. Підвищення кваліфікації з таких важливих питань як регулювання конфліктів і психологічна стійкість, безперечно, сприятиме більш якісній професійній взаємодії держслужбовців із населенням. Крім того, хочу відзначити доброзичливість і відкритість авдиторії, прагнення до пізнання нового”.

Богдан Сологуб, керуючий справами виконавчого апарату обласної ради, керівник секретаріату, зауважив:

“Сподіваюся, що ми і надалі продовжимо співпрацю з Острозькою академією, і такі навчання від провідних науковців вишу відбуватимуться на постійній основі. Практичні кейси, які було розглянуто депутатами та працівниками виконавчого апарату Рівненської обласної ради під час тренінгу з конфліктології та психологічної стійкості, мають прикладне значення та використовуватимуться колегами в ході їхньої щоденної діяльності, у роботі з виборцями та заявниками”.