Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

В Острозькій академії провели IV Регіональний фестиваль соціальних проєктів

03.06.2021

У Національному університеті «Острозька академія» третього червня відбувся IV Регіональний фестиваль соціальних проєктів. Захід спрямований на забезпечення інформування громадськості про гострі соціальні та соціально-економічні проблеми, а також втілення креативних ідей в реальність. Цьогоріч у рамках практикуму з документно-інформаційних технологій третьокурсники спеціальності «Інформаційна, бібліотечна та архівна справа» факультету політико-інформаційного менеджменту презентували свої ідеї щодо розвитку та популяризації діяльності українських просвітницьких установ (бібліотек, архівів, музеїв).  

Варто зазначити, що однією із цілей заходу є також профорієнтація абітурієнтів. Тому гостями цьогорічного фестивалю були також і школярі острозьких навчально-виховних закладів. 

Фестиваль соціальних проєктів розпочався з вітального слова його ідейної натхненниці, кандидатки філологічних наук, доцентки кафедри документознавства та інформаційної діяльності Юлії Маслової.

«Фестиваль соціальних проєктів розкриває потенціал наших студентів для демонстрації аналітичних здібностей, візуалізації своїх ідей і репрезентації активної громадської позиції. Надзвичайно вразили цьогорічні проєкти, їхня тематика, амбітні цілі, чітке соціальне спрямування. Такий фестивальний рух, як метод навчання, єднає нас, мотивує до освоєння найкращих практичних навичок. Фестиваль – це новий погляд на традиційне, звичне, те, що завжди поруч. Тому так приємно фестивалити разом!»,

поділилася Юлія Маслова.

Оцінювало виступи учасниць журі у складі доцентки кафедри документознавства та інформаційної діяльності, кандидатки філологічних наук, координаторки навчально-методичного центру «Школа освітніх інновацій» Юлії Маслової, доцентки та завідувачки кафедри документознаства та інформаційної діяльності, кандидатки історичних наук Ганни Охріменко, регіональної координаторки Молодіжної столиці України, керівниці відділу проектної та інвестиційної діяльності Острозької міської ради та випускниці НаУОА Ольги Стецюк.

«Надзвичайно приємно було долучитися до цього заходу. Приємно відмітити те, що кожен рік на кафедрі «Документознавства та інформаційної діяльності» є особливим в плані проведення фестивалів соціальних проєктів, фестивалів реклами, конкурсів ораторського мистецтва. І завдяки цій активності ми відчуваємо себе своєрідним комюніті. Організовуючи такі події ми усвідомлюємо, що ми є тією потужною енергією та силою, яка може впливати на цільові аудиторії та здійснювати реальні зміни»,

розповіла Ганна Охріменко.

За результами оцінювання журі, перше місце в конкурсі посіла команда Тетяни Блажієвської та Юлії Мамієнко з соціальним проєктом «Додаток “Бібліотека в кишені”». Друге місце здобула команда Ірини Приходько та Анастасії Степанченко з соціальним проєктом «Лесине слово в дитячих серцях». Третє місце отримала команда Аліни Царук та Ірини Домащук з соціальним проєктом «Smart kids».

«Підготовка до фестивалю була досить легкою, оскільки наша група вже мала досвід організації подібних заходів. Однак хвилювання все ж було присутнє, тому що нам було важливо, щоб усім гостям сподобався фестиваль, зокрема абітурієнтам. Я була дуже вражена, що нашому проєкту надали перевагу як журі, так і глядачі. Проте секрет нашого успіху в тому, що ми самі загорілися його ідеєю. Тому разом з моєю колегою ми прагнули якнайкраще презентувати задумане. Сподіваюся, що у майбутньому нам випаде нагода реалізувати цей проєкт, а доречні зауваження журі допоможуть нам його удосконалити. Після участі у фестивалі лишилися лише позитивні враження і хороший настрій. Нам дуже сподобалися призи від кафедри документознавства та інформаційної, зокрема книги про старт-ап і нетворкінг, які точно стануть нам у нагоді. Тож маю надію, що у нас буде ще не одна можливість взяти участь у схожому дійстві»,

поділилася враженнями учасниця команди-переможця Тетяна Блажієвська.

Своїми враженнями від IV Регіонального фестивалю соціальних проєктів поділилися й гості заходу:

«Фестиваль соціальних проєктів – це один із моїх улюблених заходів, які проводить кафедра «Документознавства та інформаційної діяльності». Цьогоріч суденткам вдалося гідно представили свої проекти. Перемогла ідея створення діджитал бібліотеки, з чим я повністю згоден. Приємним є також те, що до фестивалю долучилися абітурієнти, що вказує на вдале проведення профорієнтації»,

прокоментував студенський декан факультету політико-інформаційного менеджменту Ілля Свиденюк.

«Фестиваль соціальних проєктів приємно здивував своїми ідеями, які спрямовані на покращення бібліотек, музеїв та архівів, впровадження нових функцій та розширення спектру послуг, а також підвищення конкурентоспроможності цих галузей на інформаційному ринку. Особливої атмосфери додала музика, кава та цікаві дискусії з колегами під час виступу учасників. На мою думку, всі проєкти мають особливу іскру, після реалізації якої, кардинально зміниться бачення бібліотек, архівів та музеїв»,

поділилася враженнями студентка першого курсу спеціальності «Інформаційна, бібліотечна та архівна справа» Тетяна Панасюк.

«Мені надзвичайно сподобалося бути гостею фестивалю. Сподіваюся, що коли я вступлю до Острозької академії та буду студенткою – обов’язково долучатимуся до таких заходів. Дякую за запрошення та мотивацію рухатися вперед до своєї мрії!»,

додала учениця Острозької загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №3 Вероніка Кучернюк.