Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

В Острозькій академії провели зустріч з посилення кадрового потенціалу системи охорони громадського здоров’я в Україні

02.12.2021

2 грудня 2021 року Національний університет “Острозька академія” відвідали Богдан Веровчук, лікар-епідеміолог ДУ «Центр громадського здоров’я МОЗ України»; Інна Вінничук, резидентка четвертої когорти Інтервенційної епідеміологічної служби (Програми підготовки з польової епідеміології) та Віктор Мороз, завідувач відділом епіднагляду ДУ «Рівненський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України», які провели робочу зустріч із завідувачем кафедри громадського здоров`я та фізичного виховання, Ігорем Гущуком. На зустрічі були присутні і здобувачі другого (магістерського) рівня вищої освіти ОП "Громадське здоров'я".

На зустрічі поділились досвідом – програмою підготовки фахівців і надання послуг на засадах інтервенційної (прикладної) епідеміології, що повинно значно посилити кадровий потенціал системи охорони громадського здоров’я України.

“Питання кадрової політики з підготовки фахівців для системи охорони громадського здоров’я України залишається основним пріоритетом при реформуванні галузі, першочергово це стосується підготовки епідеміологів за різними напрямками діяльності, яка наразі потребує додатково до 1,5 тисячі епідеміологів на різних рівнях управління”,

зазначив Богдан Веровчук.

Віктор Мороз зауважив:

“Головним принципом інтервенційної епідеміології є застосування науково обґрунтованих даних у практичній діяльності на засадах доказової медицини. Фахівці використовують епідеміологічні навички для визначення проблем громадського здоров'я, визначають фактори ризику, їх пріоритизацію за ступенем небезпеки, а також розробляють та оцінюють програми, що сприяють покращенню та зміцненню здоров’я населення”.

У ході зустрічі обговорили питання щодо подальшої співпраці НаУОА з ЦГЗ МОЗ та іншими стейкхолдерами в питаннях підготовки фахівців з інтервенційної епідеміології на базі Академії. 

“Особливо актуальним це є зараз, під час нинішньої пандемії Covid-19, що є надзвичайною подією в сфері громадського здоров’я. Ми готові активно долучитись до вирішення цього питання, оскільки наші освітньо-професійні програми для бакалаврів і магістрів громадського здоров’я були розроблені на основі відповідних стандартів, рекомендованих та погоджених з МОЗ України, а до викладання залучені не тільки науковці, а й практики у сфері забезпечення санітарного й епідемічного благополуччя населення”,

зауважив Ігор Гущук.