Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Перший навчальний день для першокурсників: як це було?

02.09.2021

Перші дні навчання спудеїв Національного університету “Острозька академія” присвячені адаптації. Вступні лекції сприяють швидкому освоєнню і дозволяють зрозуміти, як працює університет. Загалом для студентів провели три зустрічі:

  1. Знайомство з ректоратом. 
  2. Лекція “Організація освітнього процесу”. 
  3. Знайомство з деканатом. 

ЗНАЙОМСТВО З РЕКТОРАТОМ

Традиційно представники ректорату проводять ознайомчу зустріч зі студентами. Із вступним словом виступив ректор університету Ігор Пасічник, який розповів про основні принципи та цінності вишу: 

“Бути спудеєм Острозької академії - це почесне звання, адже ви здобуватимете освіту в найславетнішому закладі України, який довів це своєю історією та сучасністю. Ми ставимо перед собою амбітну ціль - виховати вищу касту державних управлінців, інтелігентів, які будуть змінювати державу. І ми будемо намагатися зробити все, щоб ви реалізували себе”,

зазначив Ігор Пасічник.

Також до зустрічі долучилися: 

  • проректор з навчально-виховної роботи Руслана Каламаж;
  • проректор з науково-педагогічної роботи Дмитро Шевчук
  • помічник ректора з адміністративно-господарської діяльності Наталя Мельничук;
  • помічник ректора з міжнародного співробітництва і фандрайзингу Едуард Балашов
  • заступник головного бухгалтера Антоніна Марченко
  • директор Наукової бібліотеки Юрій Коцюк
  • керівниця відділу кадрів Руслана Махлай.

Учасники дізналися про функціювання наукових, спортивних та творчих гуртків, особливості навчального процесу, правила проживання в гуртожитках, правила призначення академічних та соціальних стипендій, можливості міжнародних стажувань, обмінних програм та навчання за кордоном. 

ЛЕКЦІЯ “ОРГАНІЗАЦІЯ ОСВІТНЬОГО ПРОЦЕСУ” 

З чого складається освітній процес в Острозькій академії студентам допомогла розібратися помічниця ректора зі стратегічного розвитку та забезпечення якості освіти Юлія Шулик. Першокурсники дізналися про обов’язкові та вибіркові дисципліни, про освітні вимоги, які виконуються в університеті, та предмети, які допоможуть сформувати необхідні професійні навички. 

“Університетська освіта - це нові виклики для студентів. Тому наше завдання - пояснити, як проходить навчання, оцінювання результатів навчання, яка роль студентів у підтримці якості освіти та дотриманні академічної доброчесності. Сподіваємося, це полегшить адаптацію студентів та покращить комфорт як в перші дні навчання, та і при складанні першої сесії”,

зазначила Юлія Шулик.

Також до зустрічі долучилася кандидат юридичних наук Ольга Балацька, яка розповіла про основні засади академічної доброчесності в університеті та їх практичне застосування у навчальному процесі. А Вікторія Кондратюк у своєму виступі зупинилася на роботі психологічної служби НаУОА, проєкті “Фітнес для мозку” та можливостях отримання психологічної допомоги й підтримки.

Фінальним акордом адаптаційних заходів першого дня стала зустріч із представниками деканатів, де спудеї ознайомилися зі структурою факультетів/інститутів, особливостями функціювання різних спеціальностей та організацією життя факультетів/інститутів.