Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Ректор Острозької академії та командувач оперативного командування «Захід» обговорили напрями подальшої співпраці

01.12.2021

У середу, 1 грудня, вище керівництво оперативного командування «Захід» завітало до Національного університету «Острозька академія». Під час зустрічі ректор академії Ігор Пасічник і бригадний генерал Збройних сил України, командувач військ ОК «Захід» Сергій Літвінов обговорили напрями подальшої взаємодії у сферах національно-патріотичного та військово-патріотичного виховання молоді, психологічної підтримки учасників бойових дій, здобуття вищої освіти військовослужбовцями та членами їхніх сімей.

Пан Сергій привітав колектив Острозької академії в особі Ігоря Демидовича з 445-річчям та подарував картину із зображенням логотипів університету та командування з подякою за плідну співпрацю. Ректор університету вручив бригадному генералу енциклопедичне видання «Острозька академія: історія та сучасність культурно-освітнього осередку». 

«Мені приємно було сьогодні зустрітися з новим командувачем, який має прогресивні погляди на розбудову України, на роль військ і ЗСУ в нашій державі. Ми домовилися про співпрацю, проходження практики студентами спеціальності «Національна безпека», надання освітніх послуг військовослужбовцям. Дуже важливо, що на базі Острозької академії буде прочитано курс лекцій щодо перемог українців у війнах. Наші підписані угоди про співпрацю натхненно реалізовуємо далі»

зазначив ректор Національного університету «Острозька академія» Ігор Пасічник.

Крім цього, військовослужбовці подарували студентам Острозької академії велику кількість книг на військово-патріотичну тематику. За словами Ігоря Демидовича, їх використовуватимуть здобувачів вищої освіти, зокрема спеціальності «Національна безпека». Також у науковій бібліотеці університету створять окрему колекцію книг від оперативного командування «Захід».

«Вітаємо Острозьку академію з річницею. Ми приходимо до університету за розвитком, оскільки постійне самовдосконалення формує інше мислення та сприйняття реальності. Зміна свідомості – це запорука перемоги. Тільки освічений перемагає. Ми щиро дякуємо колективу Острозької академії на чолі з ректором Ігорем Пасічником за сприяння Збройним Силам України, зокрема військовослужбовцям ОК «Захід», у навчанні, у національно-патріотичному вихованні молоді. Нам важливо, щоб і молодь побачила приклад досвідчених людей, які досягли своїх висот у ЗСУ та мають бажання далі вчитися, бути прикладом для молоді, проводити для студентів університету лекції, давати, у разі необхідності, поради. Сподіваюся, що військовослужбовці, побачивши, що їхній командувач здобуває вищу освіту в Острозькій академії, також забажають навчатися в цьому славетному закладі освіти, який був, є та буде в майбутньому посідати лідерські позиції на ринку освітніх послуг України та світу. Для мене особисто, надважливим є особистий розвиток усіх захисників»

підсумував командувач військ ОК «Захід», бригадний генерал Сергій Літвінов.