Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Засідання “Земельна реформа. Перші кроки” зібрало адвокатів Рівненщини

01.10.2021

У Національному університеті “Острозька академія” провели ІІ-гі щорічні адвокатські слухання ім. Аптіка Й.А., організовані Радою адвокатів Рівненської області та КДКА Рівненської області. Предметом дискусії стали перші місяці запровадження земельної реформи в Україні.

Ігор Пасічник привітав усіх присутніх і розповів про досягнення правничої школи в академії:

“Як завжди, в Інституті права у нас просто шалені конкурси. І ви, мабуть, читали, що цього року Острозька академія розділила 3 місце з Національним юридичним університетом імені Ярослава Мудрого за якістю підготовки фахівців. Щодо засідання, то бажаю всім успіхів і раціональних висновків, адже земельне питання є чи не найголовнішим на теперішній час”.

Програма заходу складалася з 4 секцій: 

  • Ринок сільськогосподарських земель.
  • Перші угоди із земельними ділянками.
  • Діджиталізація у сфері відносин ринку землі.
  • Правопросвітництво. Комунікація. Вивчення правових потреб громад.

Перший заступник Голови Держгокадастру, Анатолій Мірошниченко, зауважив:

“Ми повинні забезпечити основоположне право людини – право власності на землю. 26 листопада 2021 року набере чинності функція закону №1423 про децентралізацію та дерегуляцію земельних відносин. Також активно впроваджуємо діджиталізацію, що допомагає будь-кому зайти на сайт і за кадастровим номером подивитися всі параметри потрібної земельної ділянки”.

Юлія Щербяк, організаторка засідання, прокоментувала захід:

“Дуже дякуємо Національному університету “Острозька академія” за професійність, компетентність, готовність допомогти в організації засідання. У заході брали участь 50 адвокатів і 10 нотарусів, приїхали доповідачі з Києва, які є експертами в питанні земельної реформи. За підсумками ми обговорили всі складнощі, які виникають під час застосування законів про ринок землі, що набули чинності в липні 2021 р. Ми напрацювали цілу низку пропозицій щодо покращення роботи в сфері земельної реформи, які передамо Голові комітету Верховної радиУкраїни з питань аграрної та земельної політики, Миколі Сольському”.

До слова, на адвокатські слухання прибули члени адвокатського об’єднання «Волошин і партнери» – випускники спеціальності “Право” Національного університету “Острозька академія”, професіонали своєї справи, які мають досвід роботи у юридичній сфері більше 10 років.