Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Викладачки Острозької академії – учасниці програми «Навчаємось разом»!

01.10.2021

Розробники освітньо програми “Початкова освіта з поглиблним вивчення англійської мови” Національного університету “Острозька академія” докторка психологічних наук, професорка, кафедри психології та педагогіки Галина Гандзілевська і аспірантка, викладачка кафедри психології та педагогіки Єлизавета Тимощук стали учасницями програми навчання та розвитку ЗВО/ЗФПО фінського проєкту «Навчаємось разом», яка стартувала у вересні 2021 року.

Темою цієї програми є відкритий конкурс пропозицій серед ЗВО/ЗФПО, яким буде надано підтримку в розробленні нових освітніх програм для здобуття ступеня бакалавра або магістра початкової освіти відповідно до нових стандартів, у тому числі професійного стандарту вчителя.

«Для нашої команди участь у проєкті «Навчаємось разом» – це унікальна можливість стати свідками й учасниками «перезавантаження» вітчизняної освіти. Задля конструювання унікальності нашої спеціальності «Початкова освіта» ми досліджуємо, як традиційний, так й інноваційний досвід, який і пропонує проєкт. Знайомство з новими цікавими людьми, їх культурою, системою освіти, інноваційними методами – це досить важлива складова професійного самовдосконалення. Ми розуміємо, щоб працювати зі студентами, потрібно постійно розвиватись. А тому саморозвиток й відкритість до інноваційного вітчизняного й зарубіжного досвіду мотивують нас досліджувати нове й ділитись здобутками з іншими. Ми раді, що стали учасниками Фінського навчального проєкту, адже Фінляндія – країна, яка славиться своєю унікальною системою освіти. Окрім того, спілкування з колегами інших вузів дозволяє нам знайти напрямки співпраці задля розвитку освіти в Україні й за її межами»,

розповідає Галина Гандзілевська.

У рамках програми викладацький склад відібраних закладів освіти отримає допомогу в розвитку компетентностей, пов’язаних із розробленням освітніх програм підготовки ёстудентів педагогічних спеціальностей, зокрема, розробленням, впровадженням та оцінюванням нових освітніх програм відповідно до нових стандартів.

До слова, проєкт фінської підтримки реформи української школи «Навчаємось Разом» («Learning Together») – це чотирирічна програма співпраці, яка почалася між Україною і Фінляндією в липні 2018 року.